A kutatók megerősítik: ha feketén iszod a kávét, az lehet egy jele annak, hogy pszichopata vagy

Mindannyian különböző dolgokat szeretünk enni és inni. Néhányan közülünk inkább az édességeket kedvelik, mások megőrülnek a savanyú ételekért, és néhányunk gyengéje a sós étel.

Néhányan azonban arra gondoltunk, hogy mi az, amit egy édes száj elmondhat a személyiségünkről.

De egy új tanulmány szerint bizonyos következtetéseket lehet levonni az ízlelőbimbóid preferenciáitól függően.

A The Mirror szerint a kutatás azt mutatja, hogy például azoknak, akik feketén isszák a kávéjukat, nagyobb a hajlamuk arra, hogy pszichopaták legyenek.

Feketén szereted inni a kávédat, tej vagy tejszín nélkül? Akkor lehet, hogy egy pszichopata vagy, egy új tanulmány szerint, amelyet Ausztriában, az Innsbrucki Egyetemen végeztek.

„Rosszindulatú és szadista vonások”
A vizsgálatban mindkét nemből 1000 ember vett részt. A tanulmányban a résztvevők egy 1 és 6 közötti skálán különböző dolgokat rangsoroltak, amelyeket szeretnek enni és inni.

Ezt követően a résztvevők személyiségtesztet végeztek. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik feketén szeretik a kávét, cukor, tej vagy tejszín nélkül, sötétebb személyiséggel rendelkeznek.

„A jelen kutatás kimutatta, hogy a keserű íz preferenciák kifejezettebben rosszindulatú személyiségvonásokhoz kapcsolódnak, különösen a mindennapi szadizmussal” – írta Christina Sagioglou és Tobias Greitemeyer, a tanulmány szerzői.

Minden keserű ízre vonatkozik
A tanulmány arra is rámutat, hogy nemcsak azok kockáztatják, hogy pszichopaták, akik feketén szeretik a kávéjukat.

Ez vonatkozik minden keserű ízre, például a keserű sörökre és a tonikra.

Azok, akik inkább az édesebb és enyhébb ízeket kedvelik, a tanulmány szerint nagyon szimpatikus és megértő egyének.

Szóval tartsd szemmel a barátodat, aki szereti a feketekávét, gin-tonikot, vagy IPA sört! Természetesen ezt az információt fogadd némi fenntartással, de ezt szem előtt tartva, még mindig lenyűgöző belegondolni, hogy az, amit szeretünk enni, felfedhet valamit, ami olyan mélyen bennünk van.

Most nyomd meg a ’Megosztás’ gombot, hogy a kávészerető barátaid is láthassák ezt!

betöltés...