A 16 héttel korábban, mindössze 737 grammal született baba most ünnepelte első születésnapját – a legjobbakat kívánjuk neki

Amina 16 héttel korábban született, és csak 737 grammot nyomott.

A kislány annyira apró és törékeny volt, hogy az orvosok szendvics zacskóba tették, hogy melegen tartsák, miközben küzdött az életéért.

De azóta, ez a bátor kisgyermek szembeszállt az esélyekkel, hogy megünnepelje első születésnapját.

Taylor Dobson lányának Aminának szívelégtelensége volt, valamint agyvérzése, és születésekor mindössze 737 gramm volt a súlya.

Amikor 2018 februárjában megszületett, Aminának volt egy nyitott szívbillentyűje és agyvérzése – 76 napig kórházban tartották.

Amina anélkül lépett be ebbe a világba, hogy egy hangot is adott volna, Dobson pedig imádkozott, hogy a lánya túlélje.

Taylor és partnere, Dahoud Maizer nem láthatták a lányukat az első három napban, amíg nem stabilizálódott az állapota.

Az orvosok azonnal átvitték a kislányt az újszülött intenzív osztályra, és vezetékekre, valamint lélegeztető csövekre kötötték.

Taylor Dobsonnak méhnyak problémája volt, és a baba koraszülött lett.

”Amina megszületése előtti éjszaka felvettek a szülészetre, és elmondták, hogy összehúzódásaim vannak, de megpróbálják megállítani őket a következő 24 órában magnézium használatával” – mondta Taylor a The Sun-nak és folytatta:

”Biztosítottak afelől, hogy annak meg kell állítania a szülés folyamatát. Körülbelül 17 órakor vettek fel, és az összehúzódások egész éjjel egyre gyakrabban jöttek. 9 órára az orvosom bejött, és egy ultrahangot csinált Amináról, és azt mondta, hogy valójában rúgja ki magát a méhemből. Azt mondták nekem, hogy fertőzésem van, és hogy sürgősségi császármetszéssel kell megszülnöm, vagy azt kockáztatjuk, hogy ő is elkapja.”

Ahhoz, hogy segítsenek Amina babának túlélni, az orvosok valami olyat használnak, amit a legtöbb ember megtalál a konyhájában – de ez valami olyasmi, ami már számtalan koraszülöttet támogatott.

Amina egy műanyag szendvicses zacskóba került.

A műanyag az édesanyja méhének feltételeit utánozta, így tökéletes volt a kislány számára, ahogy nőtt.

És valahogy ennek a bátor kislánynak sikerült mindössze 10 héttel később hazamennie a szüleivel Chicagóban.

Amint egyedül tudott lélegezni, épp egy hónappal azelőtt, hogy eredetileg megszületett volna, Amina hazamehetett, miközben a súlya végül meghaladta az 1,36 kilót.

És a kórházi rémálom óta Amina hihetetlenül jól van.

”Mivel már otthon volt, minden lehetséges módon virágzott. Aminának többé nem kell kardiológust, szemészt vagy bármilyen speciális orvost látnia” – mondta Taylor.

Micsoda értékes csoda ez a kislány! 😍😍😍

Édesanyja és édesapja soha nem gondolta volna, hogy Amina megcsinálja, tehát az, hogy itt van, és az első születésnapját ünnepli, természetesen nagyon különleges számukra!

Ünnepeljük mindannyian a kis Amina első értékes életévét, és kívánjuk, hogy nagyon hosszú és egészséges életet élvezzen.

betöltés...