10 lúgos élelmiszer, amely segít leadni a felesleges zsírt

Az egészségünk, testünk alakja és a várható élettartamunk függ a savak és a lúgok (pH) megfelelő egyensúlyától a vérben. Ha valami hibás a mérlegben, akkor a szervezetnek problémái lesznek. A modern emberek étrendje legtöbbször nagyon savas, ezért több lúgos étel fogyasztása normalizálhatja a pH-t.

10 olyan lúgos ételről találtunk információt, amelyek megvédenek minket az elhízástól, az egészségügyi problémáktól és a rossz hangulattól. Ne hagyd ki a bónuszt a cikk végén: beszélni fogunk a diétáról, amely segít Elle Macpherson színésznőnek és modellnek úgy kinézni, mintha 25 éves lenne, amikor valójában 54.

1. Avokádó

Az ezen ételen alapuló diétával kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy a teljes koleszterinszint 8,2\% -kal csökken. Emellett az avokádó segít a gyomorban lévő savak semlegesítésében és javítja a gyümölcsök és zöldségek tápanyagainak emésztését.

Bernardino de Sahagun spanyol történész, az Új-Spanyolországi dolgok egyetemes történelme (1576) című könyvében azt mondta, hogy még az aztékok is ismerték az avokádó hasznos tulajdonságait. Különleges orvosi kenőcsökben használták az avokádó magját.

2. Banán

A banán 2 alapvető típusú rostot tartalmaz: rezisztens keményítőt (amely az éretlen banánban van, és segíti az emésztést) és pektint (amely segíthet megvédeni minket a vastagbélráktól). Az érett banán vitaminokat és lúgokat tartalmaz, normalizálja a vércukorszintet (a hemoglobin-termeléshez szükséges vasnak köszönhetően), és csökkenti a vérnyomást (a káliumnak köszönhetően).

3. Karfiol

A karfiol meghaladja az összes többi fajta káposztát az egészséges tápanyagok számát tekintve. С, А, В, B3 vitaminokat és kolint is tartalmaz, amely az idegrendszert erősíti, és segít megelőzni a koleszterin felhalmozódását a májban. A karfiol kalciumot (az erősebb csontokért) és magnéziumot (ajó hangulatért) tartalmaz.

4. Sárgadinnye

A legjobb dolog: karotint tartalmaz (ami csökkenti a rák kialakulásának valószínűségét), rostokat, valamint folsavat és aszkorbinsavat (az immunrendszer és a csontszövet támogatására). És azért is, mert sok C-vitamin van benne, a sárgadinnye segít megőrizni a bőrünket egészségét és szépségét.

5. Szőlő

A szőlő sok egészséges szerves vegyületet tartalmaz, amelyek megvédhetnek minket a ráktól és csökkentik a koleszterinszintünket. Egy 16 hétig tartó vizsgálatban 38 férfinak, akik naponta 20 gramm szőlőkivonatot fogyasztottak, alacsonyabb volt a vércukorszintjük a szokásosnál. A szőlő kalciumot, magnéziumot, káliumot és foszfort tartalmaz, amelyek az egészséges csontokhoz szükséges elemek.

6. Uborka

Az uborka kiválóan alkalmas a sav és toxinok eltávolítására a szervezetből. A flavonoidoknak köszönhetően a szabad gyököket is eltávolítja. A szabad gyökök kardiovaszkuláris, tüdő- és autoimmun betegségek kialakulásához vezethetnek. Az uborka alacsony kalóriatartalmú is, ezért sokféle diétába beilleszthető.

7. Quinoa

A quinoa több fehérjét tartalmaz, mint bármely más gabona. Továbbá, ebből az élelmiszerből sok foszfort kaphatsz (szinte annyit tartalmaz, mint sok féle hal), vasat (2-szer többet, mint a búzából), kalciumot, rostot és B-vitamint, amely javítja az összes anyagcsere-folyamatot.

8. Mángold

A mángold egy zöld leveles zöldség, amely sok K-vitamint tartalmaz (amely segít a vér tisztításában és a véralvadás javításában), valamint A és E vitaminokat, nátriumot, magnéziumot, kalciumot és vasat. Ez a vitamin koktél javítja a vérkeringést, erősíti a fogakat és a csontokat, és segít a szervezetnek a vírusok leküzdésében.

9. Citrom

A citrom megakadályozza a rák kialakulását, csökkenti a stroke kockázatát, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, segít a vitaminhiányban, a gyomor-bélrendszeri problémákban, az ásványi anyagcsere-problémákban, az érelmeszesedésben és a magas vérnyomásban. A termék egészségre gyakorolt hatásainak listája olyan hosszú, hogy a középkorban az emberek még azt is hitték, hogy a citrusfélék képesek megvédeni az embereket a pestistől.

10. Bazsalikom

A bazsalikom sok antioxidánst tartalmaz, segít a szervezet méregtelenítésében, és csökkenti a stressz káros hatását a testre. Ez a termék gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, lázcsillapító, immunmoduláló és vízhajtó hatású.

Bónusz: Elle Macpherson és alkáli étrendje

Elle Macpherson támogatja a szervezete optimális pH-egyensúlyát, mert nem eszik vörös húst, búzát, cukrot, tejterméket és feldolgozott élelmiszereket. A savas élelmiszerek mennyiségének csökkentésével és gyümölcsökkel illetve zöldségekkel való helyettesítésével segíthetsz a szervezetednek visszatérni a lúgos állapotba és megszabadulni a méreganyagoktól. Ez lehetővé teszi, hogy az emésztőrendszer és a máj egy kicsit pihenjen és felépüljön.

És te milyen egyéb lúgos ételeket adnál hozzá ehhez a listához? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...