11 furcsa tény Kim Dzsongunról

A világ legfiatalabb diktátoráról nincs sok információ. Nem beszél a személyes életéről, és nagyon furcsa dolgokat találhatsz a hivatalos életrajzában. Az egyetlen esélyed, hogy találj valamit erről az emberről, ha elolvasod, amit a nagyon figyelmes újságírók írnak, vagy elolvasod a dél-koreai hírszerzés jelentéseit.

Úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk néhány érdekes tényt a modern idők legkiszámíthatatlanabb politikusáról. Talán nem is olyan ijesztő?

1. A születési ideje nem ismert.

Kim Dzsongun 1982. január 8-án vagy július 6-án, vagy talán 1983-ban született. Vagy talán 1984-ben. Miért ekkora titok? Azt mondják, hogy a vezető idősebbnek és érettebbnek akar tűnni, így a hivatalos születési ideje 1982. A dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsongun valójában 2 évvel később született.

Mindenesetre ő a világ egyik legfiatalabb vezetője.

2. A szemöldöke egyre rövidebb.

A különböző években készített képeken nyilvánvalóan látszik, hogy valami furcsa történik az észak-koreai vezető szemöldökével: egyre rövidebb. Úgy vélik, hogy ő tette ilyenné, hogy jobban hasonlítson az apjára, Kim Dzsongilra. Természetesen ez csak egy elmélet, és még furcsább lenne, ha Kim Dzsongun egy hivatalos közleményben foglalkozna ezzel a kérdéssel.

3. A gyermekkora rejtély.

Ez az ember nem akarja közzétenni gyermekkori fényképeit sem. 2014-ben azonban ezt a felvételt és néhány másikat bemutatták a képernyőn az észak-koreai nagy katonai ünnep alatt. Állítólag ezek az ország vezetőjének képei, amikor fiatal volt, de senki sem tudja biztosan, hogy valóban igaz-e.

4. Lányokat választott ki egy helyi popzenekar számára.

Észak-Koreában is van popzene, de ez nem hasonlít ahhoz, amit ismerünk. Például a hosszú hajú zenészek helyett, az észak-koreai zenekarok katonai zenekarokkal rendelkeznek. A zenei videókban meg kell mutatniuk, milyen jól élnek az észak-koreai emberek.

Észak-Korea egyik leghíresebb lányzenekara a „Moranbong” (biztosak vagyunk benne, hogy szeretnéd látni a videót a koncertjükről). Azt mondják, hogy a vezető maga választotta ki a lányokat a zenekar számára.

5. Számos hivatalos címe van.

Természetesen ez a „Koreai Népi Demokratikus Köztársaság fővezetője, a párt és az emberek vezetője”.

És még:

„Az új kezdet”
„A ragyogó elvtárs”
„A zseni többek között”
„Észak-Korea marsallja” (2012 óta)
Ezenkívül ez a férfi fizikából diplomázott a Kim Il-sung Egyetemen és közgazdász diplomát szerzett a magán HELP-egyetemen Malajziában.

6. Svájcban tanult, más néven.

Egy nagyon rangos iskolában, Bern közelében, Svájcban, 1998 és 2000 között volt egy diák Észak-Koreából. A nagykövetség tagjaként regisztrált. Nem nyilatkozott arról, hogy mi az igazi neve. Ezeket a képeket nézve nehéz megmondani, hogy ő volt-e a jövőbeni észak-koreai vezető. De az emberek, akik vele tanultak, teljesen biztosak abban, hogy maga Kim Dzsongun volt. Emlékeznek arra, hogy vicces ember volt, és sokkal inkább érdekelte a sport, mint a politika. És nem volt jó diák.

7. Szereti a kosárlabdát, és barátja Dennis Rodman-nak.

Ugyanezek az iskolai barátok azt is állítják, hogy fiatalkorában Kim Dzsongun rajongott Michael Jordan kosárlabda-csillagért. És igaz, hogy a politikus szereti a kosárlabdát. 2013-ban még Dennis Rodmannal is találkozott, és megmutatta neki a saját szigetét. A két ember közötti hatalmas különbség ellenére, barátok lettek. Dennis azt mondja: “Talán pszichopata, de nem vettem észre.”

8. Minden fotón nevet és mosolyog.

Nézz meg néhány fotót a politikusról, aki sok országot félelemben tart. Ez ő a Pektu-hegyen.

Ez ő, amint kipróbálja a taktikai rakétákat.

Ez ő, amint fákat ültet a diákokkal.

Egy kicsit furcsának tűnhet, hogy egy ilyen komoly ország vezetője annyit mosolyog, de ennek valójában oka van: Dzsongunnak bizonyítania kell az embereknek, hogy ő az öröm megtestesítője.

9. Hippi-szerű frizurája van.

Vicces, de nincs semmi furcsa Kim Dzsongun frizurájában. Valójában ez egy egyszerű katonai hajvágás. Ilyen frizurája van Brad Pitt-nek is a Harag című filmben és több millió hippinek világszerte.

A diktátor frizurája furcsának tűnik, mert rosszul viseli. Furcsán fésüli a haját, és az arcának alakja miatt rosszul néz ki. Azt beszélik, hogy nem bízik a fodrászokban, és maga vágja a haját.

10. Nem kell mosdóba mennie.

Legalábbis ez az, amit az észak-koreai emberek hisznek. Ugyanez mondható el az apjáról, Kim Dzsongilról (erről a hivatalos életrajzában olvashatsz).

11. Ha Kim Dzsongun lefogyna, így nézne ki:

A Reddit felhasználó, alfosn, posztolt egy megszerkesztett képet a neten, amelyen a vezető néhány kilóval könnyebb. A felhasználók észrevették, hogy Kim Dzsongun még félelmetesebbnek tűnik a fogyás után, mint az állandóan mosolygó kövér srác.

Mely tények tűntek a legfurcsábbnak számodra? Oszd meg benyomásaidat kommentben!

betöltés...