Egy 3 gyerekes anya megosztotta, hogyan hozta magát újra formába

Egy baba születése után nem sok mindenre jut idő, főleg nem edzőterembe járni. De minden anyuka szeretné minél előbb visszanyerni alakját. Egy felmérés szerint az anyák 60\%-a 1-2 éves gyerek mellett még mindig hordoz néhány plusz kilót. Ha nem akarsz közéjük tartozni, otthon is elkezdheted az edzést, mégpedig a babával!
A 3 gyerekes Olga Baykina most olyan gyakorlatokat mutat, melyekkel nemcsak kalóriákat égethetsz, de kellemesen töltheted együtt az időt a kicsivel is!

7. Guggolás

Fogd meg a babát és tartsd magad elé. Állj vállszéles terpeszben, majd ereszkedj olyan mélyre, amennyire csak tudsz. Térj vissza a kezdő pozícióba.

6. Kitörés előre

Állj egyenesen, a babát a tartsd a hasadnál. A jobb lábaddal lépj egy nagyot előre, majd ereszkedj lejjebb, hogy a térded 90 fokos szögben legyen. Válts lábat, és ismételd a gyakorlatot.

5. Oldalsó kitörés

Hasával lefelé tartsd a babát, karjaidat tedd alá. Jobbra lépj ki egy nagyot, arra figyelj, hogy a térded ne lógjon túl a lábfejeden. A bal lábad legyen egyenes. A másik lábbal is ismételd.

4. Plié

Állj vállszélesnél nagyobb terpeszben. A babát magad előtt tartsd. Hajlítsd be a térdeidet 90 fokos szögben. Tartsd meg magad ebben a pózban 2-3 percig, majd térj vissza álló helyzetbe.

3. Csípőemelés

Feküdj a hátadra, térdeidet hajlítsd be. A babát biztonságosan tartsd magad fölött vagy ha úgy kényelmesebb, ültesd a hasadra. Emeld meg a csípődet, majd tedd vissza a talajra.

2. Felülés felhúzott lábakkal

Feküdj a hátadra, térdeidet hajlítsd be és húzd a mellkasod felé. A babát fektesd a sípcsontodra. A csípődet és a felsőtestedet emeld felfelé. Minden felülésnél puszild meg a babát! Térj vissza a kiinduló pózba.

1. Plank

A babát fektesd magad mellé a földre. Tedd a talajra a könyökeidet, és a karjaiddal tartsd magad. A könyököd a vállad alatt legyen. A fejedtől a sarkadig a tested egyenes vonalat formázzon. Tartsd meg magad ebben a helyzetben 1-2 percig.

Ezekre a gyakorlatokra próbálj mindennap időt szakítani! Közben mindig figyelj a baba biztonságára! Élvezd, hogy együtt mozoghatsz a babáddal, aki ezt minden bizonnyal szeretni fogja.

betöltés...