8 váratlan dolog, amit a külsőd elárulhat rólad

Az angol mondás így szól: „Ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján.” De valójában a megjelenés sok dolgot tud elárulni: kezdve attól, hogy mennyire bízhatsz egy személyben, addig, hogy maximalista vagy sem. Különböző betegségeket is jelezhet.

Megtaláltuk a megjelenés jellemzőit, amelyek többet tudnak elárulni, mint gondolnád.

1. A ráncok a szívbetegséghez kapcsolódnak.

Egy 2012-ben elvégzett tanulmány szerint a szívbetegségek befolyásolják a bőr minőségét. Tudósok összehasonlították a ráncok számát a felkar belső részén és az arcon hosszú életű szülőkkel rendelkezők egy csoportjánál, és egy azonos korú véletlenszerű csoporttal. Az eredmények azt mutatták, hogy a nők, akiknél alacsonyabb a kockázata a szív-érrendszeri betegségeknek, 2 évvel fiatalabbnak néznek ki, mint az életkoruk. Ezzel ellentétben azoknak a nőknek, akik szüleinek szívproblémái vannak, több ráncuk van.

2. A pattanások egészségügyi problémákat jelezhetnek.

A keleti orvoslásban úgy vélik, hogy a bőrön lévő pattanások a belső szervekkel és a különböző betegségekkel kapcsolatos problémák következményei.

– A szemöldökök közötti területen lévő pattanások (az orrnyergen) májproblémákat jelezhetnek. Lehet, hogy túlterhelt alkohollal, egészségtelen zsíros ételekkel vagy drogokkal.
– Leggyakrabban a szem alatti pattanások a vesék és a mellékvesék problémáihoz kapcsolódnak.
– Az orcák felső részén lévő pattanások hasi problémákat jeleznek.
– Az arc középső és felső részén megjelenő pattanások a tüdő elégtelen működését jelezhetik. A jobb arc a felelős a jobb tüdőért, a bal arc pedig a bal tüdőért. A tüdőbetegség vörös foltokban vagy kapillárisokkal kapcsolatos problémákban is jelentkezhet.
– Az ajkak fölötti pattanások szív- és érrendszeri problémák jelei lehetnek.

3. Az arcod formája felfedi a személyiségvonásaidat.

A The Wisdom of Your Face (Az arcod bölcsessége) című könyv szerzője és az arckifejezések szakértője, Jean Haner azt mondja, hogy az arcforma elmondhatja másoknak az élethez való hozzáállásodat.

– Gyémánt arcforma: Az ilyen arcformájú emberek perfekcionisták. Szeretnek parancsolni és jól kommunikálnak az emberekkel.
– Kerek arcforma: Az ilyen arcformájú személy más személyek érdekeit helyezi a sajátja elé.
– Szív alakú arc: Ezek az emberek nagyon makacsok, energikusak és intuitívak. Kreatív képességeik vannak.
– Négyzet alakú arcforma: Ezek az emberek nagyon kemények. Szeretnek nagy projektekbe belevágni.
– Ovális arcforma: Az ilyen arcformájú emberek szuper-barátságosak. Ezért nagyon gyakran vonzzák magukhoz az embereket.
– Négyszögletes arcforma: Az ilyen típusú arcformát képviselők híresek a logikájukról. Gondosan megtervezik cselekedeteiket, és ritkán beszélnek az érzésekről.
– Háromszög alakú arcforma: Ezek az emberek mindent irányítani akarnak. Minél szűkebb egy személy homloka, annál nagyobb a hatalma. Általában ezek az emberek nagyon sikeresek.

Hiszed vagy sem, nincs orvosi megerősítés erre az elméletre.

4. Az arckifejezés határozza meg a dominanciát, a megbízhatóságot és a vonzerőt.

Egy 2014-ben elvégzett pszichológiai tanulmány szerint az arckifejezés segítségével az emberek megítélhetik a dominanciádat, vonzerődet és megbízhatóságodat. Íme, a kifejezések, amelyek segíthetnek neked:

– Alacsony dominancia: gödröcskék megjelenése, a szemöldök leengedése és felemelése, az áll leengedése és szájhúzogatás.
– Magas dominancia: az ajkak domborítása és az orr ráncolása.
– Alacsony vonzerő: az orr ráncolása, az ajkak nyitása és a szemhéjak felhúzása.
– Nagy vonzerő: a szemöldök leengedése és felemelése, az ajkak enyhe mosolyra húzása.
– Alacsony megbízhatóság: homlokráncolás, a szemek összeszűkítése és tág orrlyukak.
– Nagy megbízhatóság: a száj és az orr közötti vonalak elmélyítése és a szemöldök felemelése.

5. A magasság a vezetési tulajdonságokkal függ össze.

Amikor találkozol egy új emberrel, az agyad felméri a magasságát. Ez azért történik, mert az agyad következtetni akar, hogy képes-e a felelősségvállalásra. Egy magas embert az agy vezetőnek feltételez. Érdekes az is, hogy a fotókon a hosszú arcú embereket automatikusan magasnak tekintjük.

6. Az arccsont szerkezete befolyásolja az emberek véleményét a fizikai erődről.

A kutatók arra kérték a kísérlet résztvevőit, hogy értékeljék az emberek fizikai képességeit, olyan fotók alapján, melyeken csak az arcuk vagy a felsőtestük látszik. Ugyanakkor a résztvevőknek bemutatott fényképeken szereplő embereket korábban fizikailag tesztelték. Kiderült, hogy a vizsgálati alanyok a legpontosabban jelezték a férfiak valódi erejét. Azt is megállapították, hogy az emberek hajlamosak egy ember erejét nem a lábai izomzatára alapozni, hanem a mellkasának szélessége és a bicepsz térfogata alapján.

7. Egy széles arc magasabb agresszió szinthez kapcsolódik.

A tanulmány résztvevői semleges arckifejezésekkel rendelkező férfiak fotóit nézték 1200 milliszekundum ideig, hogy értékeljék az agressziójukat. Az eredményeket további kutatásokkal újra megerősítették, amelyekben a résztvevők csak 39 milliszekundumig nézték a képeket. Megállapították, hogy az arc magasságának és szélességének egy bizonyos hányada lehet az agresszió mutatója. Magasabb tesztoszteronszint mellett szélesebb arcforma figyelhető meg. Ez a tanulmány csak férfiakra vonatkozik.

8. A szemed megjósolhatja a melanoma kockázatát.

A szem nem csak a lélek tükre. A rák kockázatát is megjósolhatja. Azok a személyek, akiknek világos szeme van, az uvealis melanoma kockázata megnövekedett a szem védő pigmentjének alacsony mennyisége miatt. Meg kell jegyeznünk, hogy az egyéb melanoma típusok, például a bőrrák kockázata valószínűleg nem határozható meg a szem által.

Most már sokat tudsz mondani egy személyről, ha csak rájuk nézel. Figyelmesebb leszel a barátokkal és ismerősökkel való találkozáskor? Mondd el nekünk kommentben!

betöltés...