Ismerd meg az anyát, aki szoptatni akarja az 5 éves lányát és a fiatalabb fiát, amíg 10 évesek nem lesznek

Évtizedeken keresztül a szoptatást ellentmondásos témának tekintették, és olyan sokan fejezték ki határozott véleményüket arról, ami lényegében a világ egyik legtermészetesebb dolga.

A beszélgetések tabu témakörétől eljutottunk addig, hogy úgy tűnik, mindenki mérlegel, amikor azokról van szó, akik a nyilvánosság előtt etetnek vagy azokról az anyukákról, akik hosszabb ideig akarják táplálni a gyerekeiket, mint a „társadalmilag elfogadható”.

De minden újszülött édesanyja más, szóval nem kéne megelégednünk azzal, hogy elég ha az anya és a baba boldog?

Sajnos nem Miira Dawson esetében, aki meglehetősen nagy felbolydulást okozott, amikor megosztotta a nyilvánossággal, hogy a két gyerekét 10 éves koráig akarja táplálni.

Miira Dawson, az Egyesült Királyságból, azt mondja, a célja az volt, hogy a szoptatást folytassa mind az 5 éves lánya, mind a 2 éves fia esetében, amíg el nem érik a tizedik születésnapjukat.

„Azt hiszem, ez egy szép dolog, hogy egy baba úgy nőjön fel, hogy emlékszik arra, hogy szoptatták, mivel nem sokan tudnák ezt elmondani” – mondta egy interjúban a Daily Mail-el. „Ráadásul ott vannak mind az egészségre, mind az IQ-ra gyakorolt előnyei.”

Miira együtt alszik a fiával és lányával, míg férjének, Jimnek egy másik hálószobában kell aludnia, a cikk szerint.

Bár ez egy kicsit messzire tolhatja az emberek kényelmi szintjét, az Egészségügyi Világszervezet és az Amerikai Családi Orvostudományi Akadémia (AAFP) elismeri az egészségügyi előnyeit annak, ha tovább szoptatod a gyerekedet, mint mások.

Az AAFP által jóváhagyott jelentés szerint az emberek természetes elválasztási kora valahol 2 és 7 éves kor között van.

A jelentés hozzáteszi, hogy kimutatták azt, hogy a csecsemőkor utáni és még a kisgyermekkori szoptatás is csökkenti az emlőrák kialakulásának kockázatát, és a gyermek számára is védelmet biztosíthat a fertőző betegségek ellen.

Ez egy elég megosztó kérdés, és végső soron a szülő és a gyermek dolga. De mit gondolsz? Nyugodtan írd meg gondolataidat a Facebook oldalunkon, és ne felejtsd el megosztani ezt a történetet.

Kép maradhat?

betöltés...