Egy híres pszichiáter megnevezte a boldog és harmonikus emberek 10 szabályát

A pszichológiai gátak, a negatív gondolkodásmód és a szűk látókör nem hagyja, hogy boldog életet éljünk. Az ördögi körből való kitöréshez sokan klasszikus, sci-fi és vallási könyveket olvasnak. Egy híres pszichiáter, Mikhail Efimovich Litvak írt egy könyvet, amelyben a véleménye szerint leggyakoribb pszichológiai gátakat írja le, amelyek nem engednek minket boldog és egészséges életet élni.

10-et választottunk. Gondolkodhatsz rajtuk vezetés közben, vagy bármikor, amikor szabad időd van, hogy elgondolkodj.

10. A boldogság csak egy megfelelően szervezett élet mellékhatása.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It’s the time when you feel a little drowsy after lunch. I listen to music at 2’o clock, while receiving the sunlight shining through the window Whenever I watch the small pieces of dust flying in the air and close my eyes, I just feel like the music notes are flying around me. 점심 식사 후 조금은 나른해진 시간. 오후 두시엔 음악을 들어요. 창가에 아로새겨진 빛 무리들과 둥둥 떠다니는 작은 먼지 입자들을 보다가 가만히 두 눈을 감으면 기분 탓인지 음악 속 음표들이 내 주위를 맴돌고 있는 것 같아요. (Full Ver. grafolio.com/works/285606) #일러스트 #일러스트레이션 #음악감상 #햇살 #소녀 #낮 #인테리어 #강아지 #다람쥐 #휴식 #illust #illustration #drawing #sketch #paint #girl #sunlight #interior

애뽈 (@_aeppol) által megosztott bejegyzés,

A boldogság, az öröm és a siker, ahogy Viktor Frankl pszichiáter mondja, csak egy jól szervezett élet mellékhatásai. Olyan dolgokat kell tennünk, amelyek segítségével megtapasztaljuk és elérjük ezeket az érzéseket és állapotokat

Azonban azok, akiknek célja, hogy elérjék ezeket a „mellékhatásokat”, soha nem fogják elérni őket, mivel ezek a dolgok nem olyanok, amelyeket csak meg kell szerezni és meg kell tartani.

9. Amikor beszélsz egy emberrel, ne feledd, hogy neki is megvan a véleménye. Csakúgy, mint neked.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

항동 철길 (Hang Dong Railway) 서로 만날 듯 만나지 않고 쭉 이어지는 철로의 평행선이 아쉬워 우리는 건축학개론의 두 사람처럼 나란히 걸었다. 다만 영화에서와 달리 두 손을 맞잡은 채로. 초여름의 햇살이 따가워 금세 나무그늘 아래로 들어가 걷긴 하였지만, 기차가 다니지 않는 철길을 따라 걸으니 어쩐지 신기한 기분이 들었다. 이따금씩 나무그늘 사이로 햇볕이 아른거리는, 토요일의 작은 여행은 두근거리는 일탈이었다. We walked side by side like the two people from Architecture 101(Romance Film), disappointed by the parallel path that ran separately as if they would almost meet together, but didn’t. Still, unlike the movie, we held hands. The early summer sun started to sting, so we quickly dashed into a tree shade to continue walking. Walking along a railway abandoned by trains felt strange. That Saturday’s trip was an exciting departure from daily routine, with the sunlight occasionally glancing through the tree branches. (grafolio.com/works/340674) #떠나요지금 #일러스트 #일러스트레이션 #데이트 #연인 #여름 #여행 #서울여행 #기차역 #항동철길 #하늘 #illust #illustration #drawing #sketch#paint #sky #korea #travel

애뽈 (@_aeppol) által megosztott bejegyzés,

Soha nem szabad elfelejteni, hogy akivel beszélsz, szintén ember. Megvan a saját véleménye és saját okokkal is rendelkezik, hogy ilyen nézetei vannak.

Minden ember, akivel találkozol, egy csatát vív, amiről semmit sem tudsz. Mindig tiszteld a többi embert.

8. Hogyan segíthet bárki, ha te magad nem csinálsz semmit?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

💭=☁️

Jean Jullien (@jean_jullien) által megosztott bejegyzés,

A szavak megfoghatatlanok. Az embert mindig a cselekedetei határozzák meg. Senki sem fog segíteni, ha csak sétálsz, és elmondod más embereknek, hogy könyvet írsz. Nos, komolyan, hogyan segíthet bárki, ha még nem is kezdted meg a folyamatot?

Ha azonban végül úgy döntesz, hogy könyvet írsz, és elviszel egy másolatot egy szerkesztőhöz, mindig találhatsz olyan embereket, akik készek segíteni és támogatni téged. A munkád így egyből valóságos lesz, így lesz esély arra, hogy támogassanak, és nem csak szavakkal.

7. Légy sikeres, és minden rossz érzés eltűnik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

tgif

Jean Jullien (@jean_jullien) által megosztott bejegyzés,

Sok belső zűrzavar azért keletkezik, mert nem vagyunk elégedettek önmagunkkal. Néha neheztelünk valakire, és úgy gondoljuk, hogy az egyetlen ember, aki meg tudja oldani a problémát éppen az, akire dühösek vagyunk. Ez a mechanizmus azonban másképp működik. Mikhail Litvak egyik tanítványa egyszer azt mondta: „A sikerem túlnő a haragomon.” És ez teljesen igaz. Kezdd el csinálni, amit szeretsz, és légy sikeres benne. Észre sem fogod venni azt a pillanatot, amikor eltűnik az összes haragod.

6. Szeretnéd látni a legnagyobb ellenségedet? Nézz a tükörbe!

Sokan harcolnak mások démonjaival, miközben a sajátjukkal kellene. És az egyetlen valódi ellenségünk, mi magunk vagyunk. Nem juthatsz ki ebből a helyzetből anélkül, hogy ledöntenéd azokat az akadályokat, amelyek nem engednek növekedni és fejlődni.

Alapvetően nagyon szigorú határokon belül létezünk, amelyet a társadalom a gyermekként kapott oktatással hoz létre. Ezeket a szabályokat magától értetődőnek tartjuk, hiszünk bennük, de sok energiát vesznek el. A modern pszichológia keresi a módját, hogy harcoljon velük. Néha az emberek még pszichotikussá is válnak, ahogy próbálnak megküzdeni velük. Az idő nagy részében azonban észre sem vesszük, hogy harcolunk.

Amikor végül készen állsz, hogy szembenézz saját magaddal, ez lesz az utolsó ellenség, akivel valaha találkozol.

5. Keresd a helyes utat az egyenes út helyett. A helyes út nem mindig egyenes.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tour de france time!🏆

Jean Jullien (@jean_jullien) által megosztott bejegyzés,

Képzeld el, hogy a 30. emeleten vagy, és le kell menned. A leggyorsabb út, ha az ablakon keresztül mész. Ez azonban valószínűleg az a pillanat, amikor az utazásod véget ér. A bölcsebb megoldás az lenne, ha az ablak helyett a liftet veszed igénybe vagy legalább a lépcsőt, még akkor is, ha az épület sötét, és nehéz mindent megtalálni bent.

Emellett, el tudod képzelni azt, hogy egy olyan személy, aki a helyes helyett az egyenes utat választja, nagyon hasonlít egy olyan légyre, aki megpróbál átjutni az ablakon, még akkor is, ha sokkal gyorsabb lenne keresztül mennie a közeli nyitott ajtón.

4. Ha egy embernek nincs célja, nem lát semmit. A cél élesíti a látást.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

👓Watching le Tour de France 🚴🏽

Jean Jullien (@jean_jullien) által megosztott bejegyzés,

Észrevetted már, hogy amikor valamit meg kellett vásárolnod, például a nagymamád kertjéhez, elkezded mindenütt észrevenni ezt a dolgot? Sőt, akkor is, amikor már nem volt szükséged rá, rájössz, hogy még mindig ezt kerested.

Ugyanez vonatkozik a céljaidra is. A figyelmed korlátozott, és csak azokat a dolgokat veszed észre, amire szükséged van. A cél hasonlít arra, amikor a fényképezőgépen beállítjuk a fókuszt: ha rosszul állítod be, nem fogod látni azt, amire tényleg szükséged van.

3. Ha valakinek bizonyítani akarsz valamit, azt jelenti, hogy az adott személyért élsz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

날개 투구를 쓴 소년 #일러스트 #일러스트레이션 #소년 #드로잉 #illust #illustration #drawing #sketch #paint #boy

애뽈 (@_aeppol) által megosztott bejegyzés,

Ha boldog akarsz lenni, ne próbáld meg folyton bizonyítani, hogy igazad van. Gondolj a bizonyítékok lényegére: ez egy kísérlet arra, hogy megpróbáld megváltoztatni valaki véleményét valamiről. De miért van szükséged erre? Kiderül, hogy véleményük sokkal fontosabb, mint a tiéd, ha erőfeszítéseket teszel annak megváltoztatására. Ha önmagadért élsz, nincs értelme bárkinek bizonyítani.

2. A magányosság szeretete és elfogadása az érzelmileg érett személy jele. A legjobb dolgokat akkor csináljuk, ha egyedül vagyunk.

Csak azok az emberek nem szeretnek egyedül lenni, akik utálják magukat. Megpróbálnak csatlakozni egy csapathoz, azt gondolván, hogy attól majd jobban érzik majd magukat. Egy érzelmileg érett ember arra használja az egyedüllétet, hogy fejlessze önmagát, és hogy információt gyűjtsön, amelyeket később megoszthat más emberekkel. Bármilyen kommunikáció legfontosabb része nem csak az, hogy kapjunk valamit, hanem az is, hogy adjunk valamit, ami érdekes lehet más emberek számára. Mikhail Litvak mindenkitől megkérdezi, aki szereti a könyveit: „Hány ember volt velem, amíg írtam őket?”

1. A boldogság az, amikor az, amit csinálni AKARSZ, TUDSZ, és KELL, egy és ugyanaz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

내가 가진 것 (Things I have) 내게 없는 다른 것을 더 바라고 싶어질 때 가진 것을 세어보며 괜한 욕심을 덜어봅니다. 굳이 그것이 없어도 지금의 나는 얼마나 행복한지. 넘치는 것보다는 조금 모자란 삶이 나는 편안합니다. When I wish to have something I don’t have, I try to get rid of my greed by counting the things I have. I am so happy right now even without that something. It’s more relaxing to live a bit lacking rather than an overflowing life. (grafolio.com/works/412006) #일러스트 #일러스트레이션 #너의숲이되어줄게 #소녀 #행복 #숲 #드로잉 #강아지 #스케치 #illust #illustration #drawing #sketch #paint #girl #happy

애뽈 (@_aeppol) által megosztott bejegyzés,

Az emberek gyakran őrlődnek ebben a 3 irányban: kötelező, de nem akarom; szeretném, de nem tudom, és így tovább. Az egyetlen dolog, amit egy embernek tényleg meg kell tennie, az, hogy fejlessze magát. A többi extra. Azokat a dolgokat, amelyeket meg akarunk tenni, azok a dolgok kell szabályozzák, amiket meg kell tennünk, mint például az önfejlesztés. És amit meg tudunk tenni, az az erő, amely az egész rendszert mozgatja. Mihail Litvak azt ajánlja, hogy készíts egy listát erről a 3 dologról, hogy megfelelően rendezd a céljaidat és értékeidet.

Egyetértesz a pszichiáterrel? Van valami a tippjeiben, amitől újra átgondoltad a boldogság megközelítését? Mondd el nekünk kommentben!

betöltés...