Az oltásellenes anyával rendelkező tinédzser a 18. születésnapját azzal ünnepli, hogy beoltatja magát

A felnövő Ethan Lindenbergernek sok dolog meg volt engedve, amit a korabeli gyermekeknek kellett csinálnia – egy dolgot kivéve: Hogy oltást kapjon.

Édesanyja, Jill Wheeler, oltásellenes, ami azt jelenti, hogy nagyon ellenzi a védőoltásokat, azt gondolva, hogy autizmushoz és agykárosodáshoz vezethetnek, ezért teljesen megtiltották neki, hogy valaha is megfelelően védve legyen számos betegség ellen.

Ahogy elérkezett a 18. születésnapja, Ethan rájött, hogy csak egy dologra van szüksége, hogy ünnepeljen: egészségesnek maradni. Tehát megünnepelte, hogy végre elég idős ahhoz, hogy jogilag egymaga meghozza a döntést, hogy beoltatja magát egy csokor olyan betegség ellen, mint például a hepatitis, a kanyaró, a rubeola és a mumpsz.

Ethan tanácsot kért a Reddit-ről a gondolatairól, hogy beoltassa magát az édesanyja akarata ellen, amint betöltötte a 18-at.

„A szüleim szerint a védőoltások valamiféle kormányzati rendszer. Ez butaság, és számtalan vitánk volt a témával kapcsolatban. De a hitük miatt soha nem kaptam védőoltást semmi ellen, Isten tudja, hogy lehet, hogy még mindig életben vagyok” – írta.

“De most végzős vagyok a gimiben autóval, jogsival és saját pénzzel. Feltételezem, hogy saját magam is megkaphatom őket, de még soha nem beszéltem senkivel a témával kapcsolatban” – folytatta, és kérte a tanácsot, hogy hová menjen, ahol nem fog egy vagyonba kerülni.

Végül Ethan végigment az oltásokon, és egy percig sem bánta meg. Hogyan fogadta az édesanyja?

“Úgy nézett rá, hogy a lázadás gesztusa miatt kaptam védőoltásokat, nem pedig a saját érdekemben és a körülöttem lévő emberek kedvéért“ – mondta. Hozzátette, hogy tudja, hogy édesanyja szereti őt, de ebben nem értenek egyet.

Mit gondolsz arról, ahogyan Ethan ünnepelte a születésnapját? Mit tettél volna az ő helyében?

betöltés...