5 mindennapi szokás, amelyek elhízáshoz vezetnek

Hosszú ideje nem ettél gyorséttermi ételt és édességet, rendszeresen edzel, és keményen próbálsz lefogyni … de ezek az extra kilók csak kitartanak. Tény, hogy a legtöbb ember nem veszi észre, hogy a szokásos reggeli rituáléik megakadályozhatják, hogy elérjék álmaik testét.

A csapatunk 5 reggeli szokást gyűjtött össze, amit most azonnal abba kell hagynod.

1. Túl sokat alszol

Túl kevés alvás esetén a szervezet nagyobb valószínűséggel termeli a stresszhormonként is ismert kortizolt, ami növeli az étvágyat. Azonban a túl sok alvás sem sokkal jobb neked. Egy újabb PLOS One által végzett tanulmány szerint a több mint 10 órás éjszakai alvás magasabb testtömeg-indexhez vezethet. Nem csoda, hogy az orvosok azt ajánlják, hogy naponta 7-9 órát aludjunk.

2. Sötétben készülődsz

Ébredés után azonnal nyisd ki a redőnyt vagy a függönyöket. A PLOS One folyóirat egyik tanulmánya azt állapította meg, hogy a kora reggeli napsütésből származó kék fényhullámok fokozzák az anyagcserét és segítenek a testednek felébredni. Már 20-30 perc napfény is elegendő ahhoz, hogy befolyásolja a testtömeg-indexet.

3. Nem ágyazol be

Furcsa lehet, de igaz. Az amerikai Nemzeti Alvás Alapítvány tanulmánya kimutatta, hogy azok az emberek, akik arról számoltak be, hogy beágyaznak, azt is jelentették, hogy általában jobban alszanak. Végül is az egészséges alvás az optimális út az egészséges testsúly eléréséhez.

4. Elfelejted megmérni magadat

A Cornell Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a napi mérlegelés egy sikeres technika, amely ösztönzi a fogyást. A legjobb, ha a mérlegre lépés az első dolgod reggel, mielőtt még bármit eszel vagy iszol. Mivel éjszaka vízmennyiséget veszítesz, ekkor kapod a legpontosabb számot.

5. Túl keveset eszel reggelire

A Tel Aviv-i Egyetem kutatói kitartanak amellett, hogy reggelente finom ételekkel kellene kényeztetned magadat. Valójában egy kiegyensúlyozott reggeli, amely 600 kalóriát tartalmaz sovány fehérjéből, szénhidrátból és némi desszertből, megkönnyíti a napi étrended követését.

betöltés...