13 kellemetlen helyzet, amely az Oscar-díjátadókon történt

Az Akadémiai Díjátadó ünnepség az egyik legnagyobb esemény a filmiparban. 2018-ban 448 millió dollárt költöttek a rendezvény megszervezésére, amelyen 3 300 vendég vett részt, és akiket 225 országból néztek. Fontos, hogy az ünnepség a tervek szerint menjen. De még ha a felkészülés aprólékos is, nem jelenti azt, hogy minden akadálymentesen zajlik majd. Az alábbiakban visszaemlékszünk a legkínosabb helyzetekre, amelyek az évek során, az Oscar-gálák során történtek.

1. Мr. Ügyvéd — Marlon Brando

A 45. Oscar-ceremónia során Marlon Brando megkapta a díjat a Legjobb színész kategóriában (a Keresztapáért). De a színész nem volt hajlandó részt venni az eseményen. És helyette egy ismeretlen színésznő lépett fel a színpadra, aki elmagyarázta, hogy Marlon ezt azért tette, hogy megvédje az indiánok jogait a filmiparban.

2. Ms. Szerencsés — Barbra Streisand

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia szabályai szerint a legjobb főszereplő díját csak egy személy kapja. De 1969-ben egyedülálló dolog történt – 2 színésznő kapott ugyanannyi szavazatot, és mindketten megkapták a legjobb színésznő díját. Katharine Hepburn Az oroszlán télen és Barbra Streisand a Funny Girl című filmért. Katharine nem vett részt az ünnepségen, így Barbra kapta az összes figyelmet.

3. Mr. Lázadó — Richard Gere

Richard Gere-nek be kellett volna jelentenie, hogy ki a nyertes, de ehelyett elkezdte megvitatni Kína politikai kérdéseit. Emiatt az Akadémia 20 évre eltiltotta Gere-t attól, hogy részt vegyen az ünnepségen.

4. Mr. Hálás — Adrien Brody

Adrien Brody 2003-ban kapta meg az Oscar-t A zongoristában játszott szerepéért. A színész annyira boldog volt, hogy még Halle Berryt is megcsókolta, aki abban a pillanatban a színpadon volt. Azóta Halle nem túl gyakran vett részt az ünnepségen.

5. Mr. és Ms. Rossz Közvetítés — James Franco és Anne Hathaway

Az ünnepség házigazdájaként James Francot és Anne Hathawayt választották. A színészek olyan rossz vicceket csináltak, és olyan helytelen viselkedést mutattak be, hogy a kritikusok egyetértettek abban, hogy az ő showjuk volt a legrosszabb az Oscar történetében.

6. Ms. Pózoló — Angelina Jolie

2012-ben Angelina Jolie egy fekete Versace ruhát választott az ünnepségre. Megpróbálta hangsúlyozni ruhája eleganciáját, azáltal, hogy egész idő alatt a jobb lábát mindig mutatta a vörös szőnyegen és a színpadon. Jolie lába még saját Twitter-fiókot is kapott utána.

7. Ms. Esés — Jennifer Lawrence

Az Oscar-győztes Jennifer Lawrence 2-szer esett el az ünnepség alatt! 2013-ban a ruhája nagyon hosszú volt, rálépett, és leesett a lépcsőn, amikor a színpadra lépett, hogy átvegye az Oscar-t a Napos oldalban való szerepéért. És mindössze egy évvel később ismét elesett a vörös szőnyegen, de a biztonsági személyzet felsegítette.

8. Ms. Legjobb Hostess — Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres volt a 86. Oscar-gála házigazdája. Igazi házigazdaként, Ellen nemcsak arra figyelt, hogy szórakoztatóvá tegye a műsort a vendégeknek, de meg is etette őket. Egy pizzafutár sráccal lépett a színpadra, és pizzát adott a hírességeknek. Ezt követően megkérte őket, hogy adjanak borravalót a srácnak.

9. Mr. Rossz Csók — John Travolta

Az Oscar-díjátadókon sok csók elcsattant: Nicole Kidman és Keith Urban szenvedélyes csókjától, egy megdöbbentőig, ahol Angelina Jolie megcsókolta a saját testvérét. De a legviccesebb és a legkínosabb John Travolta csókja volt. 2015-ben Scarlett Johansson felé futott, aki abban a pillanatban épp a kameráknak pózolt, és megcsókolta. A kép néhány órán belül vírusszerűen elterjedt.

10. Mr. Emlékezetes Hiba — Leonardo DiCaprio

Olyan sok vicc van Leonardo DiCaprio-ról és az Oscar-ról. A tehetséges színésznek sokáig kellett várnia, hogy végre megkapja. 2016-ban emberek millióinak álma valóra vált, és megkapta az Oscar-t A visszatérőben betöltött szerepéért. De ugyanazon az éjszakán ottfelejtette azt az étteremben, ahol ünnepeltek. Amikor DiCaprio elhagyta az éttermet, egy férfi utolérte, és visszaadta neki a díjat.

11. Legjobb hiba — a szervezők

2017-ben, amikor a Legjobb film kategória győztesét készültek bejelenteni, a borítékokat véletlenül összecserélték, és ennek eredményeként a Kaliforniai álom kapta meg a díjat. A hiba kijavítása után a díjat a Holdfénynek adták.

12. Legjobb ruha — Billy Porter

Billy Porter amerikai színész mindenkit sokkolt a 2019-es Oscar-ceremónián viselt ruhájával. A vörös szőnyegen szmoking-ruhát viselt. Christian Siriano, A kifutó 4. szezonjának győztese volt a tervező. A közönség elkezdett viccelődni az ünnepség megkezdése előtt, hogy Billy megnyerte a Legjobb jelmeztervezés díját. Még Ursulával is összehasonlították a Kis Hableányból.

13. Legjobb bejelentés — Samuel L. Jackson

A 91. Oscar-díjátadó során, a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában a győztes bejelentése előtt, Samuel L. Jackson úgy döntött, hogy szórakozik egy kicsit. Tudja, hogy Spike Lee a New York Knicks rajongója, és azt mondta, hogy jó, hogy Spike ül. Mivel a Knicks 18 egymást követő vereség után végre nyert. És utána átadta Spike-nak az Oscar-ját.

Minden évben nézed az Oscart?

betöltés...