A Down-szindrómás fiatalember az életét kockáztatja, hogy megmentse a tengerben fuldokló lányokat – minden tiszteletünk az övé

A természetes ösztön, hogy segítsünk másoknak a szükség órájában, az, ami mindenkiben benne lenne egy ideális világában.

Sajnos azonban nem élünk ideális világban, és sokan vannak, akik vészhelyzetben lefagynak, vagy túl lassan reagálnak a sikeres kimenetelhez.

Valerio Catoia, egy fiatal olasz férfi Down-szindrómával, egy olyan fiú, akinek egyáltalán nincs problémája azzzal, hogy idegenek segítségére rohanjon.

A közelmúltban üdvözölték, amiért kockáztatta az életét, hogy megmentsen egy lányt, aki a tengerben fuldoklott. Ő jogosan ünnepelt hős …

Valerio mindig szeretett úszni, gyerekkora óta. Miután a medencében a legjobb tudása szerint megtett mindent, és így tökéletesítette fegyelmét, még a különleges olimpián is versenyzett.

Közzétette: Valerio Catoia2018. július 16., hétfő

Az történt, hogy egy nap az olaszországi Lazio tartományban található Sabaudia tengerpartján volt jelen. Az édesapjával élvezte a jó időjárást és a hűvös óceánt. Fogalma sem volt arról, hogy olyan események játszódnak le, amelyek az ő képességeit követelik.

Az egyik pillanatban a dolgok nyugodtak voltak, a következőben Valerio és az apja segélykiáltásokat hallott két nővértől, egyikük 14 éves, a másik csak 10 volt. Egy erős áramlat kisodorta őket a tengerre.

Valerio egy pillanatig sem habozott. Ehelyett az édesapjával együtt a tengerbe vetette magát, és elkezdett úszni a mentéshez. Hamarosan eljutott a fiatalabb nővérhez, és egy mentési manővert hajtott végre, amelyet egy tanfolyamon tanult.

Kihúzta a lányt a partra, miközben a víz fölött tartotta a fejét. Az ABC szerint az édesapja ugyanezt tette az idősebb nővérrel.

Közzétette: Valerio Catoia2018. július 16., hétfő

Amikor elérték a partot, az életmentők átvették a helyzet irányítását. Azonban ez ne tévesszen meg; Valerio és az édesapja volt az, aki megmentette a nővéreket egy rendkívül veszélyes helyzetből.

Valerio egyik napról a másikra elismert hős lett, akit a sajtóban ünnepeltek.

Milyen nagyszerű egyén Valerio. Egy pillanatot sem időzött, mielőtt a két nővér segítségére rohant volna, akiknek kétségbeesetten szüksége volt a segítségére.

Megérdemli az összes dicséretet, amit a világ minden tájáról kap. Nem csoda, hogy az emberek hősnek nevezik.

Oszd meg, ha egyetértesz!

betöltés...