12 kíméletlen igazság, amelyeket szinte mindannyian hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni

A gyermekkor egy olyan időszak, amikor törékeny és sebezhető emberekként gondoskodnak rólunk, egészen más, mint felnőttkor. Felnőttekként új szabályrendszert követünk, és idővel megértjük, hogy csak magunknak vagyunk érdekesek. Senki sem tolhat minket a siker felé, adhatja nekünk a vállát, hogy sírjunk rajta, vagy dicsérhet minket, ha valami jó dolgot tettünk. És végül, mindig lesznek olyan emberek, akik okosabbak, jobbak és vonzóbbak, mint mi.

Kockázatot vállaltunk, és egyszerű igazságokat gyűjtöttünk össze, amiket mindannyian megértünk az életünk valamelyik pontján.

1. Nincs értelme feláldozni magadat másokért.

Hallottad már valaha a kifejezést: „Minden, amit teszek, érted teszem”? Általában egy hideg válasz követi: „De kértem egyáltalán, hogy ezt tedd?”

Légy őszinte: a körülöttünk lévő embereknek nincs szükségük az áldozatainkra. Leggyakrabban kényelmetlenül érzik magukat, és ingerültek lesznek ettől a tolakodástól. Az egyetlen kivétel ez alól a helyzet alól a társfüggő magatartás – amikor mindkét ember elégedettséget kap egy ilyen kapcsolatból.

2. Egyikünk sem kap érmet a munkában.

Azt mondják, egy ló volt, aki a legtöbbet dolgozott a faluban, de mégsem lett soha a falu vezetője. Előbb vagy utóbb egy hasonló kellemetlen igazsággal szembesülsz: a főnököd és munkatársaid megértik, hogy készen állsz bármilyen munkára. És miközben károsítod az egészségedet azzal, hogy túlságosan nagy nyomást gyakorolsz magadra, ők nyugodtan ellenőrzik a hírfolyamot a közösségi médiában, vagy pletykálkodnak, miközben egy csésze kávét kortyolgatnak. De vajon tényleg azt vártad, hogy a főnököd megdicsérjen a kemény munkáért, mint ahogyan az óvónőd tenné az óvodában?

3. A testpozitivitás nem az öngondoskodás hiányáról szól.

A borotválatlan hónalj, töredezett körmök és a higiéniai termékek használatának megtagadása következtében valószínűleg inkább rendetlen embernek fogsz kinézni, mint a testpozitivitás követőjének. Ennek a test-pozitív mozgalomnak az a fő elgondolása, hogy a többi embert tisztelettel kell kezelni, és méltóképpen elfogadni a megjelenést.

Ugyanakkor az olyan merész kifejezések, mint a „Szeretem a hurkáimat” általában lustaságot rejtenek, a motiváció hiányát mutatják az edzőterembe induláshoz, és bizonyítják, hogy az egészségüket felelőtlenül kezelik.

4. A megjelenés kérdése.

A végtelenségig beszélhetsz a gazdag belső világodról és a lelked szépségéről, de a kifejezés, hogy „az emberek a könyvet a borítója alapján ítélik meg”, még mindig igaz. Az interjúk során nemcsak a szakmai készségeket értékelik, hanem a jelölt megjelenését, valamint a más emberekkel való kommunikáció képességét is. Ezen túlmenően, egy magabiztos és rendezett személynek több esélye van arra, hogy sikeresen induljon, mint egy rendetlennek.

5. Jó embernek lenni nem szakma.

Senkinek sem kell veled jól bánni a munkában azért, mert szép a szemed, 3 gyereked, jelzálogod, 4 kölcsönöd és egy beteg édesanyád van. A főnököket mindig elsődlegesen a munkád minősége érdekli. Ha nem hozol nyereséget a vállalatnál, ahol dolgozol, készülj fel, hogy bármikor lecserélhetnek egy energikusabb és keményebben dolgozó emberre.

6. Édesanyádnak nincs mindig igaza.

Idővel már nem úgy érzékeljük a szüleink szavait és viselkedését, mint örök és vitathatatlan igazságot. Gyermekkori ideológiánkat helyettesíti azt a felismerés, hogy egy anya és apa hétköznapi emberek, akiknek vannak hátrányai, rossz szokásai és gondolatai, amelyek nem mindig bölcsek és igazak. Ezzel ellentétben egy csomó hibát követhetnek el, azzal, ahogyan reagálnak a viselkedésedre is. Ez szomorúnak hangozhat, de előbb-utóbb a saját gyerekeid is csalódni fognak benned.

7. A nyugdíj korhatárig vagy még tovább kell tanulnod.

A modern technológia olyan gyors ütemben fejlődik, hogy a szakmád lehet, hogy nem fog létezni 10-15 év múlva. Ez azt jelenti, hogy mindig készen kell állnod arra, hogy megtanulj valami újat, és növeld a képzettségedet, hogy szakemberré válj a munkádban.

8. Ha nem veszel részt rendezvényeken, az emberek egy idő után nem is fognak meghívni.

A trükk, hogy megsértődsz, duzzogsz, aztán várod, hogy mások hívjanak, hogy újra játssz velük, csak az óvodában működik. Senki nem érdekelt abban, hogy ilyen játékokat játsszon felnőttkorban. Előbb vagy utóbb szembe kell néznie azzal a helyzettel, amikor a barátaid úgy gondolják, hogy nem érdeklődsz már irántuk és nem akarsz velük tovább kommunikálni, és el fognak felejteni.

9. Az önbizalom javítására irányuló tréning nem működik.

A fényes házakkal, pálmafás tengerpartokkal és drága autókkal teli „jövőkép táblák” létrehozása haszontalan. Mindezek a trükkök nem működnek, amíg aktívan nem törekszünk a céljaink elérésére. Ezenkívül az ilyen gyakorlatok veszélyesek, mert gyakran megtanítják, hogyan kell manipulálni más embereket.

A hogyan kell felszedni a nőket tanfolyamokat követően a férfiak elkezdik gyűjteni a „szerelmi győzelmeket”, de még mindig magányosnak fogják érezni magukat. És a nőket, akik elvégzik a saját speciális kapcsolatukkal foglalkozó tréningeket meg fogják győzni arról, hogy egy hosszú szoknya viselése és egy masszázs adása után a házastársuk felkel a kanapéról, és elkezd milliókat keresni.

10. Sajnáljuk, de nem te vagy a világegyetem központja.

Előfordult, hogy megcsináltattad a körmeidet, de szomorúnak érezted magad, miután a kollégáidtól nem kaptál elég bókot miatta? Elköltötted valaha a fél fizetésedet egy új öltönyre, és senki sem vette észre? Ne légy zaklatott, hanem próbálj meg emlékezni arra az utolsó alkalomra, amikor őszintén boldognak érezted magad, miután megláttad, hogy a barátodnak új ruhája van. A jó hír az, hogy senki nem fogja észrevenni a zoknidon a lyukat vagy a kiszakadt harisnyádat.

11. Ami most vagy az a te személyes választásod.

Ez egyszerű: az egyetlen személy, aki felelős a cselekedeteidért, az te vagy. Ha nem tudsz spanyolul, te vagy az, aki nem tanultad meg. Ha a főnököd kiabál veled, azt jelenti, hogy te hagyod, hogy csinálja. Senki sem bűnös amiatt, hogy nem költöztél el egy másik városba, vagy, hogy nem tudtál lediplomázni a főiskolán, és megházasodni, mert „ez az, amit az emberek tettek”.

12. Mindig van valaki, aki okosabb, fiatalabb és jobb, mint te.

Talán a legnagyobb csapás valaki önbecsülésére az a felismerés, hogy vannak emberek ezen a világon, akik sokkal jobbak, mint te. Folyamatosan flörtölhetünk és ünnepelhetjük a 18. születésnapunkat újra és újra, de ne feledjük, hogy minden évben idősebbek leszünk, és hogy a ráncaink egyre mélyebbé válnak. A férfiak elkezdenek elrejteni egy megjelenő kopasz foltot, és behúzzák a pocakjukat, míg a nők megtanulják, hogyan kell megkötni egy kendőt a nyakuk körül annak érdekében, hogy elrejtsék a tökéletlen, nem túl fiatal bőrüket.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk ezt a tényt, és megnyugtassuk magunkat azzal a gondolattal, hogy minden ember egyedülálló a saját módján.

Szerinted ezek az igazságok helyesek? Örülnénk, ha megírnád a véleményedet erről kommentben!

betöltés...