Most megtudtuk a nő személyazonosságát, aki a fagyos idő alatt a hajléktalanok szállodai szobáért fizetett

Sokan az Egyesült Államokban csontig hatoló hideg időjárást tapasztaltak a múlt hónapban. Biztonsági okok miatt a poláris örvény még azt is okozta, hogy a postai szolgáltatás 11 államban felfüggesztette a postai küldemények kézbesítését.

Ha túlságosan hideg van a levélhordóknak a postai küldemények kézbesítéséhez, csak képzeld el, mennyire nem biztonságos a hajléktalanok számára, hogy egész éjjel kint aludjanak ebben a veszélyesen hideg időben. Chicagóban néhány hajléktalan ember hőforrásként propántartályt használt, hogy megpróbáljon melegen maradni, de ez a terv visszafelé sült el, amikor a propántartály felrobbant.

Egy chicagói lakos, Candice Payne akart valamit tenni, hogy segítsen a hajléktalanoknak ebben a hideg időben, ezért spontán úgy döntött, hogy 20 szállodai szobát fizet ki az American Express kártyájával. A közösségi médiához fordult abban a reményben, hogy más emberek segíteni fognak neki még több szállodai szobát kifizetni, valamint az élelmiszer- és egyéb szükségletekhez is hozzájárulhatnak.

Egy Facebook-posztban ezt írta: „Fagyosan hideg halálos időjárás. Már 15 hajléktalan ember fagyott halálra! 39 szobát vásároltam a hajléktalanok számára, segítségre van szükségem, hogy még többet tehessek! Ha segíteni akarsz adományozni egy szobát, és étkezést, csak 70 dollár.

A hozzászólás a poszthoz és az azt követő hozzászólások nagyon pozitívak voltak, és több embert vezettek az adományozáshoz. A CBS arról számolt be, hogy az önkéntesek 60 szállodai szobát és egy csomó ételt tudtak kifizetni. Az önkéntesek még egy szállodai fürdőszobát is átalakítottak rögtönzött konyhává, hogy elkészítsék a hajléktalanok ételeit.

A hajléktalan férfiak közül kettő, Jermaine és Robert, aki ugrott az ajánlatra, hogy kijusson a fagyosan hideg időjárásból néhány éjszakára, Candice-t az angyaluknak hívja. Robert azt mondta: „Nagyon szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy figyeltek az emberekre.”

Az önkéntesek nem ismerték egymást, mielőtt együtt dolgoztak, hogy segítsék a hajléktalanokat, de hamarosan barátokká váltak. Annak ellenére, hogy már mintegy 80 hajléktalan embernek segítettek elmenekülni a hidegből 3 éjszakára, remélik, hogy többet tehetnek, és hosszú távú megoldást találnak.

Nézd meg az alábbi videót további részletekért erről az inspiráló történetről.

betöltés...