Tragédia: A rendőrtisztet lelőtték és megölték kötelességteljesítés közben – segíts nekünk imádkozni érte

A rendőrség szerint egy alabamai rendőr halálos lövést kapott vasárnap a nyomon követési eljárás során Mobile-ben.

Lawrence Battiste rendőrfőnök azt mondta az újságíróknak, hogy Sean Tuder rendőrtiszt „némi nyomon követési munkát végzett egy nyomozás során, és egy gyanúsított lelőtte.”

A gyanúsított Marco Perez jelenleg rendőrségi őrizetben van, bár Battiste megerősítette, hogy nem kifejezetten biztos benne, hogy ő lőtt, vagy sem.

A Fox 10 szerint Perez-t tulajdon lopásáért és állítólag hamis rendőrségi jelentés benyújtásáért körözte a Mobile-i rendőrség. Azt mondják, a szövetségi hatóságok is keresték próbaidő visszavonása miatt.

Amikor 2017 augusztusában kinevezték a ’Hónap rendőrtisztjének’, Tuder kevesebb, mint öt éve volt a részlegén. Battiste jelentése szerint „karrierjének azon részéhez ért, ahol kezdett igazán nagy hatást gyakorolni nem csak a közösségben élő emberekre, de azokra a férfiakra és nőkre is, akik itt dolgoznak ezen a részlegen.”

Tuder halála majdnem egy évvel azután következett be, hogy egy másik a Mobile-i rendőrtisztet, Justin Billa-t lelőtték és megölték, miután megpróbált letartóztat egy férfit, aki megölte az ex-feleségét.

“Nem tudom, hogy mi lesz a változás“ – mondta Battiste az újságíróknak. Azt is elismerte, hogy segíthet a rendőrségnek a „rossz magok” felismerése és azoké, akik „a közösségükben a legpusztítóbbá válnak”.

“Tarts minket az imáidban, tartsd Tuder rendőrtiszt családját az imáidban, a feleségét, édesanyját, édesapját, és a felesége családját“ – mondta Battiste. “Ez nehéz időszak lesz.“

Gondolataink és imáink Tuder rendőrtiszt családjával vannak. Reméljük, hogy egy kis vigaszt jelent nekik az a tény, hogy hősként halt meg.

Oszd meg ezt a cikket, hogy tisztelegj Sean Tuder tiszt előtt!

betöltés...