A 9 éves kislányra pánikroham tör rá a repülőn, aztán “különleges italt” kap a légi utaskísérőtől

Ahogy néhány felnőtt számára is kellemetlen lehet a repülés, csak elképzelni tudjuk, milyen nehéz lehet egy olyan gyermeknek, aki fél tőle. Ez a szorongás az olyan szülőkre is ráragad, akiknek gyermekük egészségi állapotával kell foglalkozni mérföldekre a levegőben.

Erika Swart egyedül utazott három gyermekével egy Southwest Airlines járaton a floridai Orlando-ból, a New Jersey-beli Newark-ba. A férje nélkül nagyon sok dolga volt. A legidősebb lánya, a 9 éves Gabby, komoly szorongást tapasztalt, amint a repülőgép elkezdett felszállni, és Swart mindent megtett, hogy megnyugtassa őt a folyosó másik oldaláról.

Gabby – aki cukorbeteg is – annyira félt, hogy a körmét rágta. Garrick (Jovan) Riley, az egyik légiutas-kísérő szemben ült a családdal, és észrevette, hogy milyen kétségbeesettnek tűnik a kicsi kislány. Csendesen megkérdezte Swart-t, hogy jól van-e, és az anya őszintén válaszolt, hogy nem biztos benne.

Swart elmondta a Today-nak, hogy Gabby túlélte a felszállást, és vigasztaló gesztusként Riley először neki kínált italválasztékot a repüléshez. Amikor a stressz szintje ismét elkezdett emelkedni az utazás során, rendszeresen ellenőrizte őt, és válaszolt a repülőgép biztonságával és a repülés hosszával kapcsolatos összes kérdésére.

Még azt is hagyta neki, hogy a kezében fogja a férfi telefonját, hogy nyomon követhesse a repülést egy alkalmazáson keresztül. Amikor azonban Marylandben zord idővel találkoztak, Gabby annyira pánikba esett, hogy légzési nehézségei voltak, és sírt. Riley aztán felajánlotta, hogy odaül mellé, és megkérdezte tőle, hogy ez segít-e. Gabby intett, hogy ’igen’ és ő ott maradt vele a repülés hátralévő részében.

Swartot annyira megindították Riley cselekedetei, hogy egy üzenetet posztolt a Facebookon az élményről. Az alábbiakban egy fotó és a tapasztalatok részletei:

Swart megosztotta, hogy Riley rendkívül figyelmes volt a lányával:

„Azt javasolta, hogy beszélgessenek, hogy elterelje a gondolatait a leszállásról, így körülbelül 30 percig beszéltek mindenről, a lányától kezdve, aki ugyanolyan korú, mint ő, a háziállatán keresztül, egészen addig, hogy hányadik osztályba megy. A rendkívül durva turbulencia alatt sírni kezdett, és megragadta a férfi karját, aki kedvesen azt mondta neki, hogy addig kapaszkodhat bele, amíg csak szüksége van rá. Ezt követően a szélsőséges stressz miatt a vércukorszintje kezdett veszélyesen összeomlani. Riley felállt a székéből, elment egy narancsléért, aztán rögtön visszajött, hogy mellé üljön. Gabby ismét megkérdezte, hogy foghatja-e tovább a karját, miközben a repülőgép leszállt. Természetesen megengedte neki. Amikor földet értünk, miközben a kapu felé gurultunk, a hangosbemondóban bejelentette, hogy barátja, Gabby, az első sorban legyőzte félelmét a repülés iránt, és nagy tapsvihart kért.”

Swart meg akarta köszönni a Southwest-nek, és rávilágított arra, hogy milyen sokat tett Riley a lányáért. Arra gondolt, hogy kapcsolatba lép a légitársasággal, a tapasztalatával kapcsolatban, és a cég nyilvános üzenetet adott ki, miután a történet vírusszerűen elterjedt:

„A Southwest munkavállalóink ismertek a szívből hozott döntésekről, és Garrick sem kivétel” – mondta e-mailben Cindy Hermosillo, a légitársaság kommunikációs képviselője. „Célunk, hogy minden ügyfél pozitív tapasztalattal menjen el, és biztosítsunk egy kis kényelmet a stresszes helyzetekben. Hálásak vagyunk, hogy Garrick képes volt segíteni ennek a fiatal utazónak, és enyhíteni némi szorongást, amit ő és a családja éreztek a fedélzeten. Büszkék vagyunk az 50.000 alkalmazottunkra, akik minden nap és minden járaton figyelemre méltó gondoskodást és törődést tanúsítanak az ügyfelek iránt.”

Téged is megindított ez az édes történet? Repültél már a Southwest légitársasággal, esetleg pozitív történeted is van, amit megoszthatsz?

betöltés...