A fogorvosok 10 egyszerű módszert mutatnak a fogszuvasodás megelőzésére, és mi hálásak vagyunk érte

Csak két fogsort kapunk, ezért vigyáznunk kell rájuk, ha nem akarjuk elveszíteni őket. A fogorvosok számos egyszerű módszert hoztak napvilágra, amelyek jelentősen javíthatják fogaidat, és még a fogszuvasodás is megelőzhetik. Még az olyan egyszerű dolog is sokat jelenthet, mint az étrend megváltoztatása.

Olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek megmenthetik a fogaidat a fogszuvasodástól! Kérjük, ne hagyd ki a cikk végén lenyűgöző bónuszunkat, amely akár arra is megtanít, hogyan fordítsd vissza a szuvasodást!

1. Próbáld ki az olajrágást.

Az olajrágás egy tisztító technika, amely megakadályozza a lyukak vagy a fogszuvasodás kialakulását a baktériumok kivonásával. Válassz olyan olajat, amely antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a szezámolaj vagy a kókuszolaj, és használd szájvízként legfeljebb 20 percig. Ezt követően öblítsd ki a szádat vízzel.

2. Ne vidd túlzásba a cukorfogyasztást.

Rossz hírünk van. A túl sok cukor tönkreteheti a fogaidat. Ez nem csak az a cukor, amit süteményben vagy cukorkában találsz; ez magában foglalja a kenyérben, babban, gyümölcsben és burgonyában található cukrot is. Emiatt próbáld meg elkerülni a túlzottan édes ételeket. Ha rendszeresen üdítőről vagy rágógumiról ábrándozol, próbáld ki a cukormentes alternatívákat, hogy segítsen leszokni a cukorról.

3. Naponta kétszer moss fogat.

Előfordulhat, hogy a reggeli rutin részeként kora reggel megmosod a fogadat, de ez nem elég. Fontos az esti fogmosás is, mivel eltávolítja a plakk felhalmozódást és a fogszuvasodást illetve a fogágybetegséget okozó baktériumokat. Kapcsolódó megjegyzés, ne felejtsd el a fogadat reggel is. megmosni

4. Tisztítsd meg a nyelvedet is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

If you like sticking out your tongue as much as I do then @tungbrushhk tongue gel is your choice of tongue cleanliness 👅👅🖌 #TongueoutTuesday

💙Blue Ocean Sunny Beach🐾 (@hazelchenhei) által megosztott bejegyzés,

A fogak és az íny nem az egyetlen dolog, ami baktériumokat rejthet, a nyelved is. Fontos, hogy a nyelvedet is tisztítsd meg, és még egy jó nyelvkaparót is beszerezhetsz.

5. Ügyelj a kis részletekre.

Ami a szájápolást illeti, a kis dolgok miatt is érdemes aggódnunk. Ha az ínyed egy kicsit vörösnek néz ki, ha a nyálad egy kicsit piros, vagy ha még enyhe fájdalmat is érzel a szádban, hívd fel a fogorvosodat. Ezekkel a testünk azt mondja nekünk, hogy valami baj van.

6. Próbálj meg zöld vagy fekete teát inni.

A zöld és a fekete tea valóban segíthet a fogaidnak. A Cameilla sinensis növény segít megvédeni a fogaidat a kilyukadástól. Ez a trükk még az édességek evése után is segít.

7. Ne mosd túl sokat.

A túl sok bármiből soha nem jó dolog. Ez magában foglalja a fogmosást is. A sokáig tartó, vagy a naponta kettőnél több fogmosás is elhasználhatja a zománcot. A túl erős súrolás hasonló problémákat okozhat. Egy tipp, most úgy a fogadat, mintha tojáshéj lenne. A túl nagy erő repedést okozhat!

8. Egyél olyan ételeket, amelyek segítik a fogak egészségét.

Vannak olyan ételek, amelyek megakadályozzák a lyukak kialakulását. Kimutatták, hogy a legtöbb tejtermék – beleértve a sajtot is – csökkenti a plakkot, sőt még a zománcot is erősíti. Annak ellenére, hogy az alma savanyú és cukor van benne, növeli a nyáltermést, ami csökkenti a baktériumok szintjét.

9. Ne felejtsd el a fogselymet.

A fogmosás önmagában nem elég. A baktériumok és az apró ételmaradékok lyukakat okozhatnak. A rendszeres fogselyem használat megakadályozza, hogy ezek a kis dolgok valós károkat okozzanak. Megakadályozza a fogkőképződést, az ínybetegséget, a rossz leheletet, és hatékonyabb, mint az önmagában történő fogmosás.

10. Évente kétszer keresd fel fogorvosodat.

A fogorvosod a szakértője annak, hogyan ápold a fogaidat, és észreveheti, hogy valami gond van, mielőtt túl késő lenne. Emellett, mivel a fogorvosok rendszeresen megtisztítják a fogakat, már megakadályozzák a súlyosabb problémák kialakulását. A fogorvost évente kétszer kellene felkeresni a megfelelő orális egészség megőrzése érdekében.

Bónusz: Kezeld a korai szuvasodást az étrended megváltoztatásával (és édesgyökér kivonat hozzáadásával).

Ebben a videóban egy nőnek sikerült meggyógyítania a lyukakat, amelyeket korai stádiumban észrevett, az étrendjének megváltoztatásával és a kókuszolaj rágásával. Csökkentette a cukrot és a glutént és a fitinsavat tartalmazó ételeket, és egy borsmenta olajból, magnéziumolajból és szódabikarbónából készült fogkrémet is használt. Mielőtt lefeküdne, a fogait közvetlenül édesgyökér-kivonattal kezeli.

Néhány egyszerű tipp egy csomó fájdalmat spórolhat meg a fogorvosnál. Van titkos tipped a szép mosolyért? Mondd el nekünk kommentben!

betöltés...