A 12 éves fiú hónapokig dolgozik, hogy sírkövet vásároljon néhai legjobb barátjának karácsonyra

Ismerd meg Kaleb Klakulak-ot, a 12 éves fiút, akinek volt egy szokatlan karácsonyi kívánsága.

Néhány gyerek játékot szeretne, néhány kiskutyát, néhány videojátékot. Amit a kis Kaleb akart, az egy sírkő volt a legjobb barátja jelöletlen sírjára.

Barátja, Kenneth “K.J.” Gross májusban elhunyt, és azóta Kaleb apró-cseprő munkákat és adománygyűjtést végez a Detroit-körzet körül, azért, hogy felajánlja az összegyűlt pénzt az emlékének tiszteletére…

K. Gross csecsemőkora óta tragikusan küzdött a leukémia ellen, de kétszer sikerült legyőznie. A kezelés mellékhatásai miatt azonban szívelégtelenséggel kórházba került.

Az édesanyja otthagyta a munkahelyét, hogy gondoskodjon a beteg fiáról, bár küzdött a pénzügyi terhekkel, a másik öt gyermekének nevelése mellett, és gondoskodott az Alzheimer-kóros édesanyjáról. Ez azt jelentette, hogy nem tudott sírkövet vásárolni, amikor a fia elhunyt.

„Csomagoltunk és költöztünk a kórházba” – mondta K.J. édesanyja, San Singleton. “És minden, amit K.J.-ért tettek, azt gondolva, hogy jobb életminőséget biztosít neki, az ellenkezőjét tette.”

Amikor K.J. kórházban volt Kaleb rendszeresen meglátogatta, videojátékokat játszottak és festettek, hogy a legjobb barátja jókedvű maradjon.

“Szeretem Ms. San-t“ – mondta Kaleb. “Szomorú voltam, hogy nem engedhette meg magának (a sírkövet). Azt akartam, hogy az emberek megtalálhassák (K.J. sírját), amikor meglátogatják őt.“

Kaleb számára, K.J. sírkövének megszerzése nem egyszerűen egy kívánság volt, hanem egy olyan feladat, amelyet teljesíteni kellett. Több hónapos kemény munka és adománygyűjtés után a 12 éves 2500 dollárt gyűjtött a legjobb barátja emlékére. Kaleb megosztotta a híreket K. J. édesanyjával, aki könnyekben tört ki.

“Tudom, hogy szerették a fiamat, amikor még életben volt” – mondta San.

“De tényleg tudom, hogy szeretik a fiamat, mert még halálában is megpróbálnak segíteni.“

Hamarosan, Kaleb nagylelkűségének híre másokhoz is eljutott a közösségben.

Az Elmwood temető vezérigazgatója, Bonita Smith, eltekintett attól a szabálytól, hogy új sírköveket nem lehet telepíteni a melegebb hónapokig, így K.J. sírköve a helyére kerülhetett karácsonyra.

Singleton maga választotta ki a feliratot, egy szívet tartó angyalt, és a következő szavakat: „KJ Gross, szeretett gyermek, testvér és barát.”

További információért erről a fantasztikus gesztusról, nézd meg az alábbi videót:

Kaleb, te egy hihetetlen inspiráció vagy.

Ha úgy gondolod, hogy ez a kisfiú megérdemli a tettei dicséretét, oszd meg ezt a cikket a Facebookon barátaiddal és családoddal.

betöltés...