48 év után a férfi végül kibont egy rejtélyes ajándékot, amelyet az ex-barátnője adott neki.

Kevés dolog van az életben, ami jobban fáj, mint az első szakítás. Ez azért van, mert fiatal vagy? Ez azért van, mert először nyíltál meg? Ez azért van, mert ez az első alkalom, hogy az elutasítás és a veszteség gyengítő kombinációját érzed?

Az első szakításokon nehéz túllépni, és senki sem felejti el azt az érzést.

1970-ben a 17 éves Adrian Pearce várta a karácsonyi vakációt, amikor az első barátnője, Vicky Allen dobta. Noha szakított vele, egy ajándékot adott neki, amit az összetört szívű Pearce nem volt hajlandó kibontani.

„Miután a családom karácsonykor kibontotta az ajándékokat, maradt még egy karácsonyi ajándék, és ez az ajándék, amit Vicki adott nekem” – mondta Pearce a Global News Canada-nak.

“Mondtam a családomnak, hogy soha nem fogom kibontani azt az ajándékot“ – mondta Pearce a Huffington Postnak. “Kezdetben azért tartottam meg, mert azt hiszem, azt reméltem, hogy újra együtt leszünk, és majd együtt kibontjuk.“

Pearce és Allen soha többé nem jöttek össze újra, de minden évben betette az ajándékot a fa alá. Ahogy az évek teltek, Pearce megházasodott és gyerekei lettek, de nem bontotta ki az ajándékot. Gyermekei kérlelték, hogy tegye meg, de mindig elutasította.

Végül, Pearce felesége – belefáradt, hogy minden karácsonykor a fa alatt legyen a múltbeli viszonyának emléke – ezért megkérte, hogy ne vegye elő többet. Tehát Pearce minden évben titokban elővette a kék csomagot a tárolóból, visszaemlékezett a szerelmes tinédzser napjaira, majd eltette.

2017-ben Pearce kiposztolt egy fotót a bontatlan ajándékról a Facebookon, és a sok megosztás révén gyorsan elterjedt. Megfogadta, hogy 2020 karácsonyán bontja majd, hogy megünnepelje a szakításának 50. évfordulóját.

De mivel a története tavaly vírusszerűen elterjedt, Pearce két évvel korán bontotta fel, és jegyeket árult az eseményre, melynek bevételét Edmonton Karácsonyi Irodájának – egy olyan jótékonysági szervezetnek, amely ünnepi étkezést biztosít a rászoruló családoknak – ajánlotta fel.

Pearce és Vicki újra összejöttek az ajándék kibontásának alkalmából. “Azt hiszem, teljesen fantasztikus, hogy barátok vagyunk“ – mondta. „Egy fantasztikus helyen vagyunk, ahol csak szeretetet érezhetsz.”

Ironikus, hogy az ajándék, amit a lány neki adott, egy kis papírkötésű könyv volt, „A szeretet: új módszerek annak a bizonyos érzésnek a felfedezésére”, amely a szeretetről szóló mondásokat, képregényeket és verseket tartalmaz.

Mindent összevetve, talán jó, hogy Pearce olyan sokáig várt, hogy kibontsa ezt az ajándékot. Egy könyvet adni egy srácnak a szeretetről, majd szakítani vele, elég hidegvérű megmozdulás, főleg karácsonykor.

betöltés...