Halott páviáncsaláddal pózol a fotókon a vadvédelmi tisztviselő – az internet forr a dühtől

Mikor fognak az emberek végre tanulni? A horror történetek sokasága ellenére, és annak ellenére, hogy számos kampány tiltja a trófea vadászatot, még mindig vannak, akik kimennek, vadállatokat lőnek és büszkén pózolnak a képeken a tetemekkel.

A legutóbbi, aki tehetetlen állatok lelövése után hencegett, az idahói halászati és vadászati megbízott, Blake Fischer. Olyan fotókat osztozott meg magáról, amelyeken egy “egész halott páviáncsaláddal” mosolyog, amelyet egy afrikai vadászút során ölt meg.

Az Idaho Statesman szerint most már többen kérik a lemondását, miután több mint 100 baráttal és munkatárssal osztotta meg a vadászati túra fényképeit.

Végignézve a fotókat, amelyeket egy e-mailben küldött – amit egy újság az országos levéltárhoz írt kérelemmel megszerzett – Fischer és felesége legalább 14 állatot lelőtt Namíbiában, beleértve egy zsiráfot, leopárdot, impalát, fekete lóantilopot, gyűrűsfarkú víziantilopot, kudut, varacskosdisznót, nyársas antilopot és jávorantilopot.

A jelentések szerint Fischer az e-mailben is büszkélkedett arról, hogyan ölte meg a pávián családot. Elküldött egy fotót magáról, a majmokkal mosolyogva, mondván, hogy a felesége meg akarta nézni őt vadászat közben, mivel ez volt az első afrikai utazása. “Azt hiszem, gyorsan jött ötlet volt ez számára” – folytatta.

A korábbi halászati és vadászati megbízott, Fred Trevey, aki 2007 és 2015 között munkálkodott, azok között volt, akik Fischer lemondását kérték.

“Biztos vagyok benne, hogy amit tettél törvényes ugyan, azonban a jog nem teszi helyénvalóvá” – írta Trevey az Idaho Statesman által kapott e-mailben.

“… A sportszerű viselkedés a középpont, a vadászat, mint társadalmilag elfogadható tevékenység fenntartása érdekében.”

Később azt mondta: “… nehéz megérteni, hogy egy olyan ember, akinek a kiváltsága az, hogy az idahói halászati és vadászati megbízott legyen, hogyan tekintheti ezt a cselekvést sportszerűnek és példaértékűnek mások számára.”

Időközben Steve Adler az ’Idaho a vadvilágért’ – profi vadászcsoportból – azt mondta: “A legnagyobb dolog a pávián dolog. Nagyon zaklatott voltam. Ez a legnagyobb problémám. Megölte az egész pávián családot, és van egy kis kölyök, aki ott fekszik az anyja ölében. Ilyet egyszerűen nem teszünk.

“Utálom a farkasokat, mint bárki más, de nem fogok levadászni egy farkascsaládot, majd közszemlére tenni, és megmutatni a farkaskölyköt” – mondta.

Következmény
A következmények ellenére azonban Fischer azt mondta, hogy nem fog bocsánatot kérni a vadászatért.

“Nem tettem semmi illegálisat. Nem tettem semmi etikátlant. Nem tettem semmi erkölcstelent” – mondta Fischer. “… az Idaho-i halászati és vadászati rendelet azt mondja, hogy minden állatot kezelnünk kell Idaho számára, és minden állat fölöslegét kezelnünk kell a vadászat, a halászat és a csapdázás révén. Afrika ugyanezt teszi.”

Mit gondolsz Blake Fischer tettéről? Túl messzire ment, hogy a pávián családdal pózolt? Jogában állt ezt tenni?

Mondd el nekünk kommentben, hogy mit gondolsz. Oszd meg ezt a cikket, ha egyszer és mindenkorra meg akarod állítani a trófea vadászatot!

betöltés...