A tanulmány azt mutatja, hogy a sajtevés lehet a kulcs, ami segít tovább élned

Ki nem szereti a sajtot? Krémes, álomszerű, és a legjobb, hogy ez egy rendkívül sokoldalú élelmiszer. Végtére is, hány hozzávalót tudsz megnevezni, ami finom szilárd, folyékony és nyúlós, olvadt formájában is?

Nos, várj…

De miközben megpróbálsz egy hasonló versenytársat találni a sajtnak (spoiler figyelmeztetés: nem fogsz!), vessünk egy pillantást egy másik csodálatos erényére. Azon kívül, hogy finom, segíthet tovább is élni!

A megdöbbentő hírek a kanadai McMaster Egyetemen végzett tanulmányból származnak, amelyben egy hatalmas, 130.000 ezer fős, 35-70 éves emberekből álló csoport sajtfogyasztási szokásait vizsgálták meg, akik 21 országot képviseltek. Hiszed vagy sem, a kutatás azt mutatja, hogy azoknál a résztvevőknél, akik jelentős mennyiségű sajtot fogyasztottak el – nagyjából napi két adagot – csökkent a stroke és a szívbetegség előfordulása.

Ami azonban érdekes, hogy azoknál, akik tartózkodtak a sajt- vagy egyéb tejtermékek fogyasztásától, 44\%-kal magasabb halálozási arányt tapasztaltak. Ez sokkoló!

A Reading Egyetem élelmiszerlánc-táplálkozás professzora, Ian Givens elmondta, hogy ezek az eredmények elég erősek ahhoz, hogy újra gondoljuk a tejtermékekhez való hozzáállásunkat.

“[A tanulmány támogatja] azt a bizonyítékot, hogy a tejből származó [valószínűleg a vajon kívül] telített zsírok nem kapcsolódnak a megnövekedett szív- és érrendszeri betegségek kockázatához, ellentétben más forrásokkal” – magyarázta Givens.

Bár a kutatók azt állítják, hogy túl korai annak megállapítása, hogy a sajt valóban meghosszabbíthatja-e az életünket, nyilvánvaló, hogy az ízletes ételnek nincs olyan negatív hatása a szív- és érrendszerre, mint korábban gondoltuk.

Ez jó hír. Itt az alkalom, hogy megegyél néhány adag sajtot!

Szívesen hallanánk a gondolataidat erről az úttörő új tanulmányról. Meglepett, hogy a sajt valójában egészséges lehet számodra? Megpróbálod kerülni ezt az ételt? Ha igen, ettől a tanulmánytól meggondolod magadat?

betöltés...