A Hollywood-i kaszkadőr az életét kockáztatja, hogy megmentsen 300 lovat a kaliforniai tűzvészből

Azt mondani, hogy Ardeshir Radpour egész életében vonzódott a lovak iránt, kevesebb, mint a valóság. Főiskolai napjai óta versenypólózik, és célja, hogy így vagy úgy, de a lovak rendszeresen az élete részesei legyenek.

Ezen kívül Ardeshirnek rengeteg tapasztalata van a szórakoztatóiparban is. Biográfiája “Professzionális pólójátékos”-ként írja le, aki “Klasszikus díjlovaglást” tanult.

Ardeshir naponta dolgozik lovakkal, így biztosan feltételezhető, hogy tud néhány dolgot az igényeikről és szükségleteiről…

Amint azt elvárhatjuk, a lovak iránti szeretete nem csak azokra terjed ki, amelyekkel kapcsolatba kerül. A lovak iránti szenvedélye a világ minden lovára kiterjed, és amikor a kaliforniai tüzek tomboltak, tudta, hogy nincs más választása, mint segíteni.

Figyelembe véve a Dél-Kaliforniában pusztított Woolsey nevű tűzből kimentett állatokat, azt állítják, hogy Ardeshir több száz lovat mentett meg.

A NowThis-hez beszélve kiderült, hogy egy vészhelyzetben lévő barátja felhívta: “Fogd a teherautót és a pótkocsit, gyere és segíts nekünk” – mondta a barátja.

Így hát csatlakozott az erőfeszítéshez, hogy kihozzák a lovakat a tűz karmaiból. Csakhogy ez nem volt olyan könnyű, mint lehetett volna.

Az emberek pánikba estek, és így döntően káosz uralkodott. Végül csak néhány ló volt biztonságban, mielőtt az utakat lezárták volna.

“Kapsz egy üzenetet valakitől, akinek szüksége van segítségre a lovak megmentésére, és aztán órákig nem hallasz semmit“ – magyarázta Ardeshir.

“Vagy hatótávolságon kívül voltak, vagy a tornyok mentek tönkre, vagy ki tudja. Ez egy valóban tehetetlen helyzet volt.”

“Az emberek hívtak, és nem volt már mód arra, hogy visszamenjek.”

“Emlékszem, hogy elfordítottam a fejem, a horizontra néztem, és olyan volt, mint egy hatalmas vörös égbolt. Mennünk kellett. Tehát gyorsan feltettük a lovakat, aztán le, majd másodszor is, és a tűz mindent elborított.”

A lángok ellenére Ardeshir képes volt megmenteni azokat a lovakat, amelyek egyébként elpusztultak volna. Amint azt mondja, a lovak nem tudnak szólni a maguk érdekében, de a mi világunkban élnek, ezért kötelesek vagyunk segíteni nekik, ahol csak lehetséges.

“Sokan azt mondják, hogy az emberek hősies dolgokat csinálnak. Nem hiszem, hogy ez hősies. És azt hiszem, senki, aki ezt teszi, nem gondolja azt, hogy hősies. Ez csak az, amit emberi lényként tennünk kell, hogy segítsünk egymásnak” – magyarázza.

Úgy gondoljuk, Ardeshir egy igazi hős!

Oszd meg ezt a cikket, hogy tisztelegj egy aranyszívű, bátor ember előtt.

betöltés...