13 reggeli szokás hírességektől, amelyeket te is alkalmazhatsz, hogy minden napod sikeres legyen

A legsikeresebb emberekben sok minden közös. Például mindannyian egyetértenek abban, hogy az első dolog, amit reggel meg kell tenni, hogy ’lenyeljük a békát’. Ez azt jelenti, hogy jobb, ha a napi teendő listánkon lévő legrosszabb dologgal egyből ébredés után foglalkozunk. A napi rutinjuk egyéb jellemzői között általában van egy kiegyensúlyozott és szigorúan szervezett napi időbeosztás, amely segíti őket a karrierjükben és a személyes életükben.

Összegyűjtöttük 13 híres ember reggeli szokásait, amelyeket te is alkalmazhatsz, hogy az életed sikeres legyen!

13. Barack Obama: Kerüld a kávét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lunch break: pizza in downtown Davenport, Iowa #AmericaForward

Barack Obama (@barackobama) által megosztott bejegyzés,

Barack Obama korábbi elnököt a modern világban anomáliának lehet tekinteni, mert egyáltalán nem fogyaszt kávét. Ehelyett, hogy hidratált maradjon, és fokozza az anyagcseréjét, általában zöldteát, narancslevet és sok vizet iszik.

Obamanak két fő szabálya van a reggeli rutinját illetően – soha nem hagyja ki az edzést és mindig reggelizik. Nyilvánvaló, hogy a reggeli kávé elkerülése nem befolyásolja az energiaszintjét – átlagosan kb. 5 órát alszik éjszakánként, és az ébredés után rögtön erősítő vagy kardio edzést végez.

12. Jennifer Aniston: Kelj fel korán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I think she loves the photography📸❤️✨👑#photograph #jenaniston #faniston #beautiful #amazing #gorgeous #young

jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) által megosztott bejegyzés,

Valószínűleg hallottad, hogy a legsikeresebb emberek korai pacsirták, és Jennifer Aniston sem kivétel ez alól. Minden munkanapon 4:30-kor kel fel, és azonnal elkezdi a reggeli szertartásait.

A reggeli rutin részeként Jen szappannal arcot mos, forró citromos vizet iszik, majd 20 percig meditál. A korai felkelés lehetővé teszi számára, hogy felkészülhessen a napra, és legyen némi minőségi ideje magára, mielőtt munkába állna.

11. Oprah Winfrey: meditáció

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Loading up the jeep taking veggies to my neighbor. #Harvestday

Oprah (@oprah) által megosztott bejegyzés,

A meditáció előnyei sokak számára jól ismertek – segít a stressz csökkentésében, a termelékenység növelésében, a kreativitás fokozásában és az általános jólét fenntartásában. Éppen ezért Oprah Winfrey rendszerint belbeépíti a meditációt a napi rutinjába.

Oprah minden reggelt 20 perces meditációval kezd, ünnepnapokon és hétvégén sem hagyja ki. Azt mondja, hogy a csendben, nyugalomban való ülés reménnyel, elégedettséggel és mély örömmel tölti el. Azonban, ha rohan valahova, akkor csak 10-12 percig meditál, de szokás szerint naponta kétszer.

10. Tim Ferriss: Valósíts meg kis célokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Get out there, folks. Stand up for what you care about or accept the opposite.

Tim Ferriss (@timferriss) által megosztott bejegyzés,

Tim Ferriss mindent tud a sikerről, egyszerűen azért, mert több ezer nagyszerű vezetővel készített interjút az élet minden területéről. “Nyerd meg a reggelt, nyerd meg a napot” – mondja Tim mottója az egyik könyvében.

Ferriss úgy döntött, hogy a napjait azzal kezdi, hogy megtisztítja mind a szobáját, mind az elméjét, és ezért csinálja a legegyszerűbb, de legbosszantóbb feladatot először: beágyaz. Ez az egyszerű cselekvés büszkeséget és beteljesülést nyújt neki. Miután ezt megtette, biztos lehet benne, hogy legalább egy olyan dolog van az életében, amely teljesen az ő irányítása alatt áll, a többi miatt pedig egyáltalán nem érdemes aggódni.

9. Lea Michele: vegyél egy gőzfürdőt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lands in NYC ❤️

Lea Michele (@leamichele) által megosztott bejegyzés,

Minden reggel, egy gyors kávé után, Lea Michele gőzfürdőt vesz. Nagyon hosszú ideig gőzöl még a legzsúfoltabb napjain is, mert ez az eljárás segíti kiizzadni a testéből az összes méreganyagot.

Amikor zuhanyozik, Michele kétszer leradírozza a testét – száraz keféléssel kezdi, majd házi készítésű testradírt használ, amely kókuszolajat, barna cukrot vagy tengeri sót és olívaolajat tartalmaz, és a fürdőszobában tárolja.

8. Richard Branson: Tölts időt a családoddal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A very happy birthday to my wonderful daughter @holly_branson xx

Richard Branson (@richardbranson) által megosztott bejegyzés,

Kiderült, hogy Branson nem az egyetlen korai pacsirta a családjában. Nem számít, hogy mit kell tennie később, Richard 5 óra körül felkel, edz, és megreggelizik. A reggel legfontosabb része azonban a családjával töltött idő.

Branson azt mondja, hogy a családdal töltött minőségi idő nagyszerű hangulatba helyezi, mielőtt nekifog a munkának. Egyes tanulmányok szerint ez csökkenti a stresszt, javítja az egészségedet és meghosszabbítja az élettartamodat.

7. Jessica Alba: Eddz a barátaiddal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Birthday to my #werkwife @gabunion & special guest ✨@kellyrowland -we found that good light 🌅#LAsFinest #thatactresslife

Jessica Alba (@jessicaalba) által megosztott bejegyzés,

Minden sikeres ember ismeri a testedzés fontosságát. És ha nem mozogsz reggel, akkor valószínűleg nem fogod megtenni este sem, amikor fáradtnak érzed magadat az egész napos események után. Ugyanakkor olyan nehéz rávenni magadat, hogy egy kicsit korábban felkelj, amikor tudod, hogy ezt az időt a kényelmes ágyadban is töltheted.

Jessica Alba megtalálta a kiutat ebből a helyzetből – edzőtársait használja, hogy segítsenek a kora reggeli verejtékezésnek valósággá válni. A színésznő elismeri, hogy a testgyakorlás nem a kedvenc tevékenysége, de segít a stressz csökkentésében, barátai pedig mindig motiválják őt, hogy közösen menjenek jóga- vagy spinning edzésekre.

6. Brittany Snow: Készítsd el saját “készülődős” lejátszási listádat.

Még ha rossz lábbal is kelsz fel, könnyedén pozitívra változtathatod a negatív hangulatodat néhány jó dallam segítségével. A Tökéletes hang című filmsorozat sztárja, Brittany Snow, úgy hívja, hogy “készülődős” lejátszási lista.

Rendszerint, reggeli után, meghallgatja saját hangulatos dalokkal teli listáját, amelyek a háza minden hangszórójából zengenek. Segít neki, hogy gyorsan felébredjen, és megfelelő hangulatba kerüljön a nap hátralevő részére.

5. Julianne Hough: Fejezd ki a hálát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

There is something so magical about being near the water during a full moon. 💫

Julianne Hough (@juleshough) által megosztott bejegyzés,

Julianne Hough szereti pozitívan kezdeni a napot, a saját reggeli hála-rituáléjának elvégzésével. Közvetlenül azután, hogy 6:30-kor felébred, felül az ágyában, és öt dologra gondol, amiért hálás, hogy vagy már megtörtént vele, vagy azt szeretné aznap csinálni.

Julianne néhány kis spirituális célt is felállít az elkövetkező 24 órára. Ez olyasmi lehet például, hogy 10 embert megmosolyogtat a nap folyamán. Csak ezután kel ki az ágyból, megmossa a fogát, és folytatja a többi reggeli rutinnal.

4. David Karp: Ne ellenőrizd az e-mailjeidet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David Karp of Tumblr WIRED UK #davidkarp #tumblr #motorbike #newyork #wireduk #photo #nashville #lux

Steve Smith 💍👨🏼‍🚀👬🏳️‍🌈🇬🇧&📱💻🎥🕶 (@thest) által megosztott bejegyzés,

A Tumblr alapítója és vezérigazgatója, David Karp, biztos abban, hogy az otthoni reggeli e-mail olvasástól soha nem érzi magát jól vagy produktívan. Ehelyett az összes e-mail olvasását elhalasztja 9:30 vagy 10:00 óra környékére, amikor a munkahelyén van. Ha van valami sürgős, amiről tudnia kell, az emberek mindig felhívhatják vagy sms-ezhetnek neki.

David szűrőket is létrehozott az e-mailjeinek, hogy a bejövő postafiókjába csak a barátnőjétől és a cégénél dolgozó személyzetétől érkező üzenetek kerüljenek – a többi e-mailjei a “nem rendezett” mappába kerülnek. Amikor megérkezik az irodájába, elolvassa a beérkező levelek mappájában lévő üzeneteket, és válaszol az összesre. Ezután megnyitja a “nem rendezett” mappát, és ellenőrzi, hogy van-e ott valami fontos.

3. Kate Hudson: Készíts jégfürdőt az arcodnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

💗 @cameronjon @pinkiiieee @sophielopez hiding behind the heart 😉 #Melbourne

Kate Hudson (@katehudson) által megosztott bejegyzés,

Kate Hudson rendszerint egy jégfürdő segítségével kel fel. Ezt a szokást egy olyan sminkmestertől vette át, akivel együtt dolgozott, és elkezdte minden reggel csinálni.

Az arc jeges fürdőjéhez Kate egy tálat használ, melyet sok jég és kevés víz tölt meg. Beledugja az arcát, és igyekszik ott maradni, ameddig csak tud. Ez a fagyasztófürdő nagyon gyorsan felébreszti és puhítja az arcát, és rózsás arcszínt ad neki.

2. Mark Zuckerberg: Mellőzd a döntéseket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Most rewarding job I’ve had. Happy Father’s Day to all the dads out there!

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés,

Természetesen a sok választási lehetőség bámulatosnak és még luxusnak is tűnhet néhányunknak. De ha sietünk reggel, értékes perceket pazarolni arra, hogy eldöntsük, mit viseljünk vagy mit együnk, valójában teljes katasztrófába fordíthatja a napot. Ezért sok gazdag és sikeres ember önként választotta, hogy a nap folyamán mellőzi a döntéseit.

Ennek egyik legnagyobb példája Mark Zuckerberg, aki elismeri, hogy körülbelül 20 azonos szürke pólója van a szekrényében. Ez a választás hiánya segít elkerülni a döntési fáradtságot, és figyelmét a vállalkozásra összpontosítja.

1. Steve Jobs: Emlékezz az álmaidra.

Stanfordi végzős hallgatókhoz intézett beszédében Jobs elmondta, hogy minden reggel belenézett a tükörbe és ugyanazt a kérdést tette fel magának: ” Ha a mai lenne az életem utolsó napja, azzal szeretném vajon tölteni, amit ma csinálni fogok?” És valahányszor a válasz túl sok napon keresztül “nem” volt, biztos volt benne, hogy valamit meg kell változtatnia az életében.

A munkájának és vágyainak ez a fajta átértékelése minden egyes nap segített neki álmait követni anélkül, hogy megfeledkezett volna valódi énjéről.

Vannak saját reggeli szokásaid, amelyek segítenek a nap kezdetén? Oszd meg rituáléidat velünk kommentben!

betöltés...