Az anya kénytelen 2 különböző cipőméretet vásárolni a dongalábú kisfiának, de a menedzser válasza váratlanul éri

Kevés olyan dolog jut eszembe, amely annyira összetöri a szívemet, mint egy fogyatékkal élő gyermek. Az ilyen helyzetek, a már egyébként is olyan sebezhető gyermeket még érzékenyebbé és sebezhetővé teszik.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a gyermek nem fog teljes és boldog életet élni, és csak elképzelni tudom az ilyen gyerekek jellemvonásait. Ez a nagy reménysugár.

Amikor olvastam Landon Pearsonról, azonnal a szívembe zártam a fiút. Landon dongalábbal született, ami egy olyan születési rendellenesség, ahol az egyik vagy mindkét láb befelé és lefelé néz.

Ez természetesen egyedülálló kihívásokat jelent Landon és családja számára, ahogy felnő. De ez a szeretet és az együttérzés páratlan pillanataihoz is vezet – néha teljesen idegenekkel is.

Landon fiatal életének első éveit gipszben és korrekciós merevítőkben töltötte. De végül, éveken át tartó kezelés után végre eljött az idő: Landon végre cipőt viselhet, mint bármely más “normális” fiú.

Ahogy azt el tudjuk képzelni, egy olyan izgalmas, jelentős alkalom volt, amikor Landon, aki akkor 8 éves volt, végül elment egy rendes cipőboltba, és kiválasztotta első pár közönséges cipőjét.

‘Normális cipő’
Az anya, Natalie Ann, és egy nagyon izgatott Landon elindult egy Under Armour üzletbe, ahol a nyolcéves megkapja élete első pár “normális” sportcipőjét.

Amikor megérkeztek, a boltvezető, egy Sean Kelly nevű férfi megmérte Landon lábát – de akkor Natalie elkeseredett. Landon lábai két cipőméretre voltak egymástól. A fiának szüksége lenne mind a hármas, mind a hatos méretre.

Ez azt jelentette, hogy Natalie-nek két külön pár cipőt kellett vásárolnia. A hír, hogy fia örömteli és ’normális’ cipőbevásárlási élménye ismét bonyolult lesz, összetörte az anya szívét.

“Bárki, aki ismeri Landont, tudja, hogy dongalábbal született, és a születése óta küzdött” – írta az anya később a Facebookon. “Ahogy nőtt, a jobb lába is nőtt. Azonban a bal lába olyan sokat volt gipszben, hogy nem tudott lépést tartani vele.”

A nyilvánvalóan elérzékenyült Natalie úgy érezte, hogy meg kell magyaráznia reakcióját Seannak, a boltvezetőnek. Beszélt Seannak, Landon az évek során tett hosszú, kihívásokkal teli útjáról.

“Küzdöttem, hogy visszatartsam a könnyeimet, mint mindig, csakhogy Landon imádta ezeket a cipőket, úgyhogy tudtam, mindentől függetlenül, hogy mindkettőt megveszem” – mondta. “Megjegyeztem: ’Nos, mindkettőt megvesszük.’”

Sean szívét megmozgatta a szerény fiú története. Látta, hogy a fiú mennyire megszerette a kiválasztott menő cipőket, és milyen szomorúnak nézett ki Natalie. És nem habozott. Ajánlatot tett Natalie-nak, amit a nő nem tudott elhinni:

“Mi lenne, ha én vennék egy párat, és te is veszel egy párat? – mondta.

És pontosan ezt tette. Sean kifizette az egyik párt a saját zsebéből, míg Natalie a másikért fizetett. Az anya-fiú cipő-vásárlási élmény a mélyen kiábrándítóból olyanná vált, amely kirobbanó érzelmekkel töltötte fel őket, köszönhetően a férfi kedves gesztusának.

“Nem mintha azt akartuk volna, hogy kisegítsenek, vagy nem engedhettük volna meg őket, de ő ezt meg akarta tenni egy kisfiúért, aki szerette ezeket a cipőket” – írja Natalie. “Komolyan elámultam, hogy milyen kedvesek tudnak lenni az emberek, hogy megmosolyogtassanak egy gyereket.”

A kedvesség vonzza a kedvességet
A boltban átélt szívmelengető tapasztalataik után Natalie tudta, hogy szeretne néhány dicsérő szót adni Seannek. Kapcsolatba lépett az Under Armoural, és elmondta nekik, hogy mit tett.

Közben Landon elkészítette saját köszönő kártyáját Sean számára. De a dolgok ott nem értek véget.

“Sean egy titkos meglepetéssel készült Landonnak” – mondja az anya. “Bementünk a boltba, és néhány dolgot kerestünk, és Landon megemlítette, hogy akar innen egy hátizsákot az iskolába. Itt jön Sean egy hátizsák édességgel. Landon nagyon izgatott és hálás volt. Azt is elmondták nekünk, hogy az Under Armour Központja adott nekünk 5 db ’egyet fizet, kettőt kap’ kupont cipőre. Ami hihetetlen. Vannak, akik ezt kis gesztusnak látják, de számunkra hatalmas! Mintha az első történet nem érintené meg a szíveteket, ez csak megerősíti, hogy vannak jó emberek. Seannek nem kellett ezt tennie, az Under Armournak sem kellett semmit tennie. De az emberek megtették, kedvességből.”

“De az emberek megtették, kedvességből.” Ez a sor megmaradt bennem, miután elolvastam ezt az egyszerű, mégis hihetetlen szívmelengető történetet.

Legyünk jobbak mindannyian, tegyünk érte, hogy kedvesek legyünk. Oszd meg családoddal és barátaiddal, ha Natalie és Landon története téged is megérintett.

betöltés...