Az emberek Svédországban “feljavítják” a kezüket, és ez egy kicsit megijeszt minket

Svédországban sok emberbe ültettek be mikrochipet 2018 tavasza óta. Az emberek hüvelykujja és a mutatóujja közé ültetnek be sebészeti eljárással egy chipet, amely azután helyettesíti az összes plasztikkártyát, kulcsot és egyéb dolgokat, amelyeket az emberek általában magukkal hordanak. És míg tavaly körülbelül 100 ember élt ilyen chipekkel a testében, most a Daily Mail szerint ez a szám több mint 4000 emberre emelkedett és még mindig növekszik.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mi ez a chip, és mit csinál.

A legfontosabb tudnivalók erről a chipről:

  • Helyettesíti az összes elektronikus pénztárcát, bankkártyát, utazási kártyát és különböző kulcskártyákat. Használhatod fizetéshez, úgy, hogy egyszerűen megérinted a terminált a kezeddel.
  • Olyan kicsi, mint egy rizsszem.
  • Az ára a beültetéssel együtt 180 dollár. Egyes vállalatok ezt a szolgáltatást is kínálják alkalmazottaiknak.
  • Nincs GPS nyomkövetője, így a személy nem követhető.
  • A chip csak akkor működik, ha több hüvelyk távolságra van az olvasótól. Tehát nem könnyű ezeket az információkat ellopni a bűnözőknek, hacsak valahogy nem szerzik meg a kezedet.
  • Passzív, ezért csak az információt tartalmazza, nem tud hozzáférni bármely más eszközről származó információhoz.

Ebben a videóban láthatod, hogyan működik. A tudósok úgy vélik, hogy ez a készülék ajtót nyit a svéd emberek számára az új digitális korba. Emellett, nagyon kényelmes.

Hogy néz ki (nem igazán lehet látni):

Ha megnyomod, ezt láthatod:

Röntgenen

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Got some xrays done of my hand implants. #implants #rfidchip #nfcchip #dangerousthings #xray #bones #spookyscaryskeletons

Bendissimo Workman (@datmimeguy) által megosztott bejegyzés,

És itt van a beültetés módja (nincs vér):

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NFC chip implant #dangerousthings #nfcchip #biohacking #implants #needle

Bendissimo Workman (@datmimeguy) által megosztott bejegyzés,

Ezt az új találmányt néhány ember bírálta. A szkeptikusok úgy gondolják, hogy először is, senki nem tudja garantálni, hogy az ilyen chipekben tárolt személyes adatok bizalmasak lesznek. Másodszor, néhány ember biztos abban, hogy ezekben a chipekben hamarosan GPS nyomkövetők lesznek. Elképzelhető, hogy mindez nagyvállalatokkal fog kezdődni, amelyek nyomon akarják, majd követni alkalmazottaik elhelyezkedését. Egyébként (és ez egy összeesküvés-elmélet), miért biztosítanák bizonyos cégeket ez a szolgáltatást ingyen? A Nagy Testvér figyel téged.

Igen, abban egyetértünk, hogy ez egy nagyon kényelmes eszköz. Korábban elő kellett vennünk a nagy telefonunkat a zsebünkből, megkeresni az Apple Pay vagy a Google Pay alkalmazást, vagy még rosszabb, megtalálni egy pénztárcát egy táskában vagy egy nehéz kulcscsomót. Most kinyithatsz minden szükséges ajtót, vásárolhatsz ételt, ruhákat és jegyeket egy egyszerű mozdulattal.

Talán öt év múlva, valaki elolvassa majd ezt a cikket és nevetni fog az ilyen konzervatív nézeteken, de ennek a kérdésnek az etikai oldala továbbra is sok embert aggaszt. Mi a véleményed? Szeretnél ilyen chipet? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...