8 veszélyes termék, amit a szülőknek kétszer is meg kellene gondolniuk, mielőtt megveszik

A gyermekek nevelése a legörömtelibb időszak lehet az életünkben. Van egy elsődleges vágyunk, hogy biztonságban és boldogan tudjuk őket. Bizonyos fogyasztási cikkek bizonyítottan növelik a gyermekkori sérülések előfordulását, és sajnos halálos kimenetelűek is lehetnek. Mint bármi mással kapcsolatban is az életben, ha kellő figyelmet szánunk rá, a sérülések kockázatát csökkenteni lehet.

A figyelemfelkeltés és a gyermekeink biztonságának megőrzése érdekében összeállítottunk egy listát azokról a termékekről, amelyek fokozott óvatosságot igényelnek.

1. Mosószerkapszulák

A mosószerkapszulák, ha megeszik őket, mérgezést és égést okozhatnak a szájban, a torokban és a gyomorban. A lenyelésen kívül, ha a folyadék kiszivárog, vagy kinyomódik a kapszulából, súlyos bőr- és szemirritációt és égési sérülést okozhat. Az is károsíthatja a tüdőt, ha a gyermek belélegzi.

Ha gyanítod, hogy gyermeked elfogyasztott vagy érintkezett egy nyitott mosószerkapszulával, hívj orvost tanácsért.

2. Léggömbök és egyéb apró tárgyak

A léggömbök feldobhatnak egy bulit, de valójában több gyermekkori halált okoznak, mint bármely más játék. A léggömbök, különösen a latexből készültek, illeszkednek a gyermekek szűk légcsövének alakjához, ami fulladást okoz. Más apró tárgyak, például az elemek, mágnesek, golyók és kupakok is vezethetnek a légcsövek elzáródásához.

Ha a gyermeked fuldoklik, próbálj meg több határozott ütést mérni a háta felső részére, miközben egy előrehajolt pozícióban van, hívj mentőt, majd kövesd ezeket a lépéseket.

3. Állateledel

Általában a kedvtelésből tartott állatok eledele nem mérgező az ember számára, azonban voltak esetek, hogy a száraz macska vagy kutyaeledel lenyelése után a gyermekek megbetegedtek. A legnagyobb veszély a száraz tápok golyócskáiból származik, amelyek fulladásveszélyt okozhatnak.

Ismételten, ha a gyermeked fuldoklik, próbálj meg több határozott ütést mérni a háta felső részére, miközben egy előrehajolt pozícióban van, hívj mentőt, majd kövesd ezeket a lépéseket.

4. Játékok propellerrel

A kis, kézzel működtetett drónok növekvő népszerűsége miatt a sérülések veszélye nő, ahogy ez a gyerek is rájött, amikor a szemét egy drón propellere vágta el.

Megfelelő biztonsági óvintézkedésekkel ezek valóban szórakoztató játékok. Kövesd a drón biztonsági előírásait, hogy minimálisra csökkentsd a sérülések kockázatát.

5. Trambulinok

A trambulinok szórakoztatóak lehetnek a családi udvaron, de természetesen nem kockázatmentesek. Az EU Sérülések Adatbázisa szerint körülbelül 51 000 0-14 éves gyermeknek van szüksége sürgősségi ellátásra minden évben a trambulin használatával járó sérülések miatt. Ez a szám az Egyesült Államokban a 250 000-hez közelít.

Kövesd a trambulin biztonsági előírásait, hogy a gyermekeid biztonságban maradhassanak.

6. Játéktároló ládák

Ha a gyermek játékait egy nehéz fedelű ládában tartod, akkor a legjobb lehet eltávolítani róla a fedelet vagy nyitott tárolódobozokat használni. A nehéz fedelek sérülést okoznak, ha a kisgyerek testrésze a ládába kerül, és a nyitott fedél nem volt biztosítva. Vannak olyan fulladásos esetek is, amikor egy gyermek csapdába esett a dobozban.

Szerencsére a legtöbb modern játéktároló biztonsági elemeket tartalmaz a sérülések elkerülése érdekében. A nyitott dobozok és játszó területek biztonságosabb alternatívát jelenthetnek.

7. Egyes szobanövények

A szobanövények esztétikailag tetszetősek lehetnek az otthonodban és a kertedben, de egyesek meglehetősen mérgezőek és akár életveszélyesek is lehetnek. A filodendron, a leander és a vitorlavirág mindössze 3 gyakori példa. Ellenőrizd ezt a kiterjedt jegyzéket a mérgező és nem toxikus háztartási növényekre vonatkozóan.

Hívd a mentőket, ha úgy gondolod, hogy a gyermeked valami szokatlant nyelt le.

8. Cukorka és jelmezek

A közelmúltban volt Halloween alkalmával sok ember szerte a világon beöltözött és fogyasztott édességet. A „Csokit vagy csínyt! egy szórakoztató tevékenység az egész család számára, és továbbra is ilyen jellegűnek kell lennie. Minden édességet ellenőrizni kell, hogy megítéljük, a gyermek korától függően fulladásveszélyt jelenthet-e. Voltak jelentések arról, hogy cukorka “mérgezést okozott”, de ez hamisnak bizonyult. Arról is beszámoltak, hogy kemény savanyú cukorkák, mint a Warheads, égési sérüléseket és eróziót (felmaródást) okoztak a gyermekek szájában, ezért ezekkel óvatosan járjatok el, vagy kerüljétek el őket.

A jelmezek is fontos részei a Halloweennak és más különleges alkalmaknak, és a gyerekek minden korosztálya szeret beöltözni. A szülőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy történtek incidensek, amikor a jelmezek kigyulladtak az anyagok típusa miatt, amiből készültek.

Mindezeket szem előtt tartva, csak azt szeretnénk, hogy a Halloween és egyéb tevékenységek továbbra is szórakoztatóak és családbarátok legyenek, amilyennek lenniük kell.

Ha gyermeked sürgősségi orvosi ellátást igényel, hívd a helyi segélyhívószámot. Az egész világra kiterjedő segélyhívó számok itt találhatók.

Milyen más veszélyes vagy potenciálisan veszélyes dolgokról van tudomásod? Oszd meg őket hozzászólásban – hogy a világ többi része is megtudja, mivel legyen óvatos!

betöltés...