A tinédzser közeledik a fogyatékkal élő kerekesszékes nőhöz – nem tudja, hogy a közeli rendőr figyeli minden mozdulatát

Nem túlzás azt mondani, hogy a mai modern tizenévesek rossz benyomást hagytak az idősebb generációkban. Gyakran azzal vádolják őket, hogy elkényeztetettek, tiszteletlenek és lusták, nem meglepő, hogy sok társadalom idősebbik tagjai úgy tekintenek rájuk, mint olyan emberek nemzedéke, akiket jobban érdekli a telefonjuk, mint a mások iránti együttérzés.

Természetesen, mint a legtöbb sztereotípia esetében, ez a nézet többnyire megalapozatlan. Mindig vannak rossz almák a többiek között – és mindig lesznek is –, de egy egész nemzedéknek a rossz színben való feltüntetése tisztességtelen. Nem csak ez, de sok más olyan történet kerül napvilágra minden nap, amely az ellenkezőjét mutatja.

Ezért lelem örömöm az ilyen cikkek írásában, mint ez is, ahol egy texasi tinédzser, Louis Jordan, vírusos hírnevet szerzett… és teljesen jó okból.

Az ABC13 szerint Jordan várta, hogy felszedje az édesanyját egy tikkasztóan meleg napon Houston belvárosában, amikor észrevette, hogy egy idősebb hölgy ül a hőségben.

Egy fogyatékkal élő nő volt, akinek a kerekes széke teljesen a perzselő napon állt. Ahogy Jordan figyelte, hamar rájött, hogy valamit tennie kell, hogy segítsen.

Jordan elmondta: “Elviselhetetlenül meleg volt. Nem akartam odakinn hagyni a napsütésben.”

Ebben a pillanatban a tininek eszébe jutott, hogy van egy esernyő a csomagtartójában. Kikapta a gépjárműből, és azzal árnyékolta a hölgyet az elviselhetetlen hőségben.

A hölgyet kellemesen meglepte, hogy a fiú úgy gondolta, segíteni fog. Beszélgetésbe elegyedtek, miközben a fú árnyékolt a hölgynek, és a két ember továbbra is beszélt, annak ellenére, hogy a busza a tervezett időhöz képest késett.

Jordan azt mondja: “Rájöttem, hogy egy kicsit hosszabb ideig tart a METRO Liftnek, hogy érte jöjjön. Tehát egy jó órát vagy negyvenöt percet vártunk itt kint.

Amikor Jordan édesanyja végül befejezte a munkát, kijött, és a fiát olyan helyzetben találta, amely a fiatal férfiak számára mindenütt csodálatos példát mutat. Elkattintott egy fényképet a szívmelengető pillanatról – amit azóta több ezer alkalommal megosztottak.

“Büszke mama vagyok” – mondta Jordan édesanyja, Bernadette. “Ő tele van meglepetésekkel, csak ennyit mondhatok.”

Jordan példaértékűen jóindulatú cselekedete emlékeztet arra, hogy nem csak a jó cselekedetek léteznek a világon, de a jó tizenévesek is ott vannak, hogy gyakorolják őket.

Figyelembe véve a legtöbb hírt, amit manapság a médiában olvastunk, sokkal fontosabb, mint valaha, hogy emlékezzünk a fentiekre. Köszönöm, Louis, hogy mindenkit időben emlékeztettek.

Nagyszerű történet, igaz? Nos, még jobb lesz. A jelentések szerint Jordan és a nő most már jó barátok – akármikor látják egymást, Jordan odamegy beszélgetni.

“Nevetünk, viccelődünk” – mondta Jordan.

“Egy könyvklub tagja. Megtudtam, hogy szereti a sertés karajt; tartozom neki egy kis töltött sertés karajjal.”

Hatalmas elismerés Louis Jordan számára a hozzáállásért. Reméljük, hogy továbbra is büszke lehet rá az anyukája.

Ha te is azt gondolod, hogy Jordan egy tökéletes példa arra, hogy hogyan kellene viselkedniük a fiatal férfiaknak, oszd meg ezt a történetet a Facebookon.

betöltés...