A pápa homlokon csókol egy csecsemőt – 2 hónappal később a szülők megértik ennek kísérteties következményét

Vannak pillanatok az életben, amelyek mélyen beleégnek az emlékezetünkbe, függetlenül attól, hogy mennyi idő telt el. Például tisztán emlékszem arra, hogy meglátogattam a bátyámat a kórházban, amikor született. És arra is élénken emlékszem, hogy egy műtéten estem át, amikor hat éves voltam – úgy harminc évvel ezelőtt.

Bár kétlem, hogy valaha is elfelejtem bármelyiket a két dolog közül, habár ezek kevésbé fontosak, ellentétben a Masciantonio család történetével, amikor lányuk, Gianna találkozott Ferenc pápával Philadelphiában.

A család egy telefonhívást kapott egy barátjuktól, Donny Aspertől, aki az FBI-nál dolgozott. A pápa biztonságát segítette ezen a napon, és arról tájékoztatta őket, hogy siessenek a belvárosba, ha találkozni akarnak vele. A család gyorsan követte az utasításokat.

Donny szerette volna, ha a barátai, Joey és Kristen lánya találkozzon a pápával. A szülők mindketten elkötelezett katolikusok, és a kis Giannát egy rendkívül ritka vérképzőszervi rendellenességgel és egy tumorral diagnosztizálták.

Imádkoztak, hátha megkaphatná Philadelphia belvárosában Ferenc pápa áldását. Bár ez pontosan az volt… imádság. Hatalmas embertömeg volt a környéken, amely ugyanazt tűzte ki célul, és a család tétovázott, hogy elinduljon-e otthonról, attól tartva, hogy Gianna állapota súlyosbodhat egy nyüzsgő tömegben.

Végül úgy döntöttek, hogy nem törődnek a kockázatokkal és elindulnak az útra. Visszagondolva, meg kell köszönniük a szerencsecsillagjaiknak, hogy megtették…

A család egy olyan területre indult, ahol a pápa várhatóan áthalad. Amint Joey látta, hogy Ferenc pápa feléjük tart, magasra emelte a babát, Gianna-t, hogy felhívja a biztonsági őrök figyelmét. Az egyikük észrevette a kislányt, és oda vitte a pápához.

Ott, a bámészkodók ezrei között, Ferenc pápa megcsókolta a gyermeket a fején, ezzel megáldva a kislányt.

Miután a nap véget ért, a dolgok gyorsan visszarendeződtek a normális kerékvágásba. Az orvoslátogatások gyakoriak voltak, és a család megpróbált pozitív maradni a csapások ellenére.

De akkor, csupán hat héttel Gianna pápával való találkozása után Joey és Kristen kapott egy szünetet, amely egy csodával volt határos. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a tumor jelentősen csökkent, így Gianna megkezdheti a folyamatos felépülést.

A pápa csókjának gyógyító hatása volt? Soha nem tudjuk meg biztosan, de a család kitart a saját meggyőződése mellett. “A csók Isten munkája, ez biztos” – mondják.

További részletekért tekintsd meg az alábbi videót:

Hiszed, hogy Isten a pápát használta, mint egy vezetéket, hogy csodát tegyen a babával, Giannával? A család biztosan igen!

Mindenesetre nagyszerű, hogy a lány tumora ilyen jelentősen csökken, és minden jót kívánunk neki. Ossza meg ezt, ha hiszel a csodákban!

betöltés...