Ezért viselj zoknit, ha aludni mész – az ok olyan zseniális

Kevés olyan jó érzés van, mint az este lefekvéskor behuppanni az ágyba. Egy hosszú, kemény nap után tökéletesen rendben van, hogy elhagyod magad, mielőtt leveszed a ruháidat; bedőlsz az ágyadba, és az álmok világába esel.

Még így is, mindig van valami, amitől „nem jól” érzem magam, amikor a zokniban való alvásról van szó. Igazából nem tudom megmagyarázni, de a pizsamában vagy pólóban alvás normális, míg a zokni magunkon hagyása mindig is … kényelmetlen volt.

Itt az idő, hogy megváltoztasd a nézeteidet. Én is megtettem miután elolvastam a jelen cikket.

Valójában van értelme magadon tartani a zoknit, amikor éjszaka alszol. Adj nekem néhány percet az idődből, és megmagyarázom, miért …

Nem értem pontosan miért, de úgy érzem, mintha valami megbélyegzés lenne a zokni és az ágy tekintetében. Egyszerűen csak nem viseled, ha alszol, vagy úgy tartja a szokásos hálószoba etikett.

Mire valók a régi, megszokott rutinok, ha nem arra, hogy szakítsunk velük? Különösen akkor, ha új ismereteket alkalmazhatsz helyettük.

A téli időszakban magamon tartom a zoknimat, pusztán azért, mert a lábam fázik nélküle. Végül is nincs annál rosszabb, mint fagyott lábujjakkal ébredni.

Most kiderül, a svájci Basel Egyetem tanulmányai szerint, hogy kutatás bebizonyította, jó dolog, ha zoknit viselsz alvás közben. De hogyan jutottak erre a következtetésre?

Nos, megvizsgálták az összefüggést a kezünk és a lábunk hőmérséklete és aközött, hogy mennyire gyorsan alszanak el az emberek.

Az elméletet egy férfi csoporton tesztelték, a többség pedig elaludt, amikor a lábuk meleg volt. Miután az erek kitágulnak, gyorsabban oszlatják el a hőt a test többi részére. A szóban forgó tanulmány szerint ez lehetővé teszi, hogy az emberek gyorsabban el tudjanak aludni.

Világosan szólva, ha zoknit viselsz, gyorsabban juthatsz el az álmok földjére.

Azok az emberek, akik nehezen alszanak el, miért is nem próbálják ki ezt a technikát? Hagyd magadon a zoknidat ma este!

Eközben azok, akik már aludtak zokniban, ne szégyelljék magukat miatta!

Segíts nekünk terjeszteni az információt, azáltal, hogy megosztod ezt a cikket a Facebook-on, hogy még több ember megtudhassa, milyen jó ötlet zoknit húzni lefekvés előtt!

betöltés...