10 helytakarékos ötlet, amely átalakíthatja a kis lakásodat

Gyakran, amikor elhatározzuk, hogy egy lakást átalakítunk, sok időt töltünk azzal, hogy eldöntsük, hogyan használjuk ki jól a teret, milyen színeket válasszunk, és milyen bútorokat vásároljunk. Ez még nehezebb akkor, ha kis lakásunk van, amit szeretnénk hangulatossá és széppé varázsolni.

Ma elárulunk neked néhány érdekes trükköt egy kis lakás díszítéséhez.

Válassz világos bútorokat

Amikor bútort választasz egy kis lakáshoz, győződj meg róla, hogy világosnak tűnik. Átlátszónak kell lennie, vékony lábakkal.

Világos színek

Nem számít, mennyire szereted az élénk színeket, ha egy kis lakásban élsz, válaszd a világosbb színeket. A legmegfelelőbbek a kék, világos zöld, világos rózsaszín, krém és világosszürke.

Ne vásárolj kis bútorokat.

Az egyik legnépszerűbb hiba, amit az emberek a kis helyiségek berendezésénél elkövetnek, a kis bútorok választása. Valójában ellenkező hatása van — úgy érzed miattuk, mintha egy babaházban élnél. Használj több hatalmas darabot az egyensúly fenntartásához.

Használj megfelelő világítást.

A szoba helyes megvilágításához ne vásárolj hatalmas csillárokat. Válassz több kisebb fényforrást, így ha nincs magas mennyezeted, akkor sem fogod úgy érezni, mintha össze akarna nyomni.

Többfunkciós bútorok

Egy másik tipp a bútorokkal kapcsolatban: a legjobb, ha ugyanannak a bútornak több funkciója van. Például egy ágy lehet polc és kanapé is.

Ne legyenek határok

Próbáld meg nem elkülöníteni a padlót különböző helyiségekben. Ha egységes padlód van, akkor nagyobbnak fog tűnni a tér.

Használd a sarkokat.

Kevés ember használja ki a sarkokat még akkor sem, ha ez igazán kényelmes megoldás. Pedig, ha teszel a sarkokba néhány tárolót, sok dolgot elrejthetsz.

Használd helyesen a teret.

Annak érdekében, hogy a mennyezet vizuálisan magasabb legyen, vegyél magas szekrényeket vagy polcokat. Legyenek világos színűek, hogy ne tűnjenek túl nagynak.

Nagyon kevés dekorációt használj.

A nagyszámú haszontalan kiegészítőktől kisebbnek fog kinézni a hely. Pakold el a fotókat, a szobrokat, a vázákat és az ajándéktárgyakat.

Nem kell túl sok szőnyeg.

Ha szereted a szőnyegeket, akkor válassz olyat, amelyeken nincs túl sok szín – különben kis lakásban nevetségessé válnak.

Mit gondolsz, fogod valamelyik ötletet használni? Írd meg hozzászólásban.

betöltés...