Az étterem tulajdonosa csődbe megy felesége halála után: 1 hónappal később értesítést kap a rendőrségtől, és könnyekben tör ki

Voltál már olyan étteremben, ahol nem igazán vendégnek érzed magad, hanem inkább családtagnak? Igen, ez a legjobb.

Ilyen volt a Virginia állambeli, Henrico megyében található Pinewood étterem is. A tulajdonosok, Tody és Betty Butner 32 éven keresztül fáradhatatlanul dolgoztak annak érdekében, hogy otthonos és hívogató helyet teremtsenek a rendszeres- és az új vendégeknek egyaránt.

Betty az a fajta nő volt, aki megölelt és megpuszilta az arcodat, mielőtt távoztál volna az étteremből – még akkor is, ha korábban még sosem találkozott veled.

Sajnos Betty nem sokkal korábban elhunyt. Tody nagy küzdelmet folytatott, és úgy döntött, hogy nincs más választása, mint hogy bezárja az éttermet.

Összetörte a szívét, hogy fel kell adnia az üzletét, ahol oly sok évet töltött el a másik fele mellett. De a hatalmas temetkezési költségek miatt egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy nyitva tartsa a helyet.

Amikor Tody törzsvendégei – akik közül sokan a helyi rendőrségen és a tűzoltóságon dolgoztak – tudomására jutott, hogy Tody az üzlet bezárását tervezi, rájöttek, hogy valamit tenniük kell.

Összefogtak, és elkezdték összegyűjteni, amit tudtak annak reményében, hogy segíthetnek Todynak megmenteni az éttermet.

A gyűjtés elkezdődött, és több mint 6.000 dollárt gyűlt össze – akkora összeg, amely fedezheti a temetési költségeket, lehetővé téve Betty hamvasztását. Maga a temetkezési vállalat is kedvezményt biztosított, miután értesült Tody küzdelmeiről, ami természetesen szintén nagy segítség volt.

Ez azt jelentette, hogy Tody újra megnyithatta az éttermet.

Egy péntek este az egész közösség összegyűlt, hogy meglepjék Tody-t; A Pinewood étterem ismét tele volt emberekkel.

“Mindenki nevében mondhatom, nem akarjuk, hogy bezárjon, azt szeretnénk, hogy az étterem nyitva maradjon” – mondta Billy Grimmer Henrico megyei rendőr.

“Ti vagytok a legjobbak” – mondta Tody, miközben könnyei ellen küzdött.

Bár Tody túlságosan szerény volt ahhoz, hogy nyilatkozzon a médiának, Grimmer rendőrrel azért megosztotta az érzéseit.

“Nagyszerűen érzem magam ettől” – mondta Tody.

“Jó, ha ilyen barátok veszik körül az embert, az egész család és az összes dolgozó, mindannyian csodálatosak.“

Betty tovább él
Tody idén január 2-án újra megnyitotta a Pinewood-t. A lánya álvette Betty szerepét a konyhában, de nem tagadható, hogy Betty szelleme ott él a helyen.

“Érezheted a jelenlétét a szobában. Azt hiszem, a fejemben azt is hallom, hogy mond valamit” – mondta Tody egyik legjobb barátja, Mike Elliott Betty-ről.

Grimmer, aki törzsvendég, úgy véli, hogy a támogatóknak kötelességük segíteni, ahol csak tudnak.

“Ez olyan valami, amit szívből teszel, csak barátok segítenek a barátoknak” – mondta.

Annak ellenére, hogy Tody és családja nyilvánvalóan még mindig összetört a veszteségük miatt, tudják, hogy a helyi közösség szereti és támogatja őket, ami bizonyítottan sokat jelenthet.

Különösen Tody értékeli nagyra a támogatást, amit kapott.

Téged is megérintett, amit ezek a kedves emberek tettek Todyért? Ha igen, akkor oszd meg ezt a cikket a Facebook-on és segíts terjeszteni a szeretetet!

betöltés...