Az anya minden szülőt figyelmeztet a rejtett veszélyre: “Vidd kórházba a kisbabádat, ha ezt látod”

Nyakunkon a megfázás- és influenzaszezon, minden szülő tudja, kilátásban vannak a folyó orrok és a tüsszentés. Charlie O’Brien egy Facebook bejegyzésben osztott meg egy sokak szemét felnyitó videót egy másik tünetről, amelyet könnyű figyelmen kívül hagyni, és azt jelenti, hogy gyermekeddel azonnal orvoshoz kell rohanni.

4 hetes kisbabája, Luna mélyen aludt, de a légzése szokatlanul kemény és mély volt.

A posztjában az anya ezt írja:

“A telefonomon botlottam ebbe, és úgy gondoltam, hasznos lehet megosztani.

Amikor Luna 4 hetes volt, volt egy nagyon csendes, alvós napja és alig sírt (szokatlan Lunától!).

Figyeltem, ahogy mellettem aludt, és rájöttem, hogy nem néz ki jól. Kigomboltam a rugdalózóját, és ezt láttam.

A bordákon való behúzódás egy jele annak, hogy a kisbabádat vagy a gyermekedet kórházba kell vinni.

Bronchiolitise volt, és az oxigénszintje is nagyon alacsony volt. Egy éjszakán keresztül oxigént kapott, és szerencsére utána elkezdett javulni az állapota.

A non-stop megfázások, köhögések és vírusok rettegett szezonja felé tartunk, úgyhogy azt gondoltam, mindenképp érdemes erről említést tenni.”

A Wikipedia szerint “A bronchiolitis a tüdőben lévő kis légutak vírusos fertőzés miatti elzáródása. Általában csak a két évnél fiatalabb gyermekeknél fordul elő. A tünetek közé tartoznak a láz, a köhögés, az orrfolyás, a zihálás és a légzési problémák. Súlyosabb esetekben társulhat orrszárnyi légzés, grunting (nyögdécselés kilégzéskor) és légzéssel egyidejűleg történő bordaközi behúzódások. Ha a gyermek nem képes megfelelően táplálkozni, az a kiszáradás jele is lehet.

Oszd meg, és segíts terjeszteni ezt a fontos információt – így még több szülő tudatában lesz ennek a rejtett veszélynek!

betöltés...