A 70 éves nagymama 52 strandot tisztított meg 1 év alatt, és megmutatta, hogy sosem késő elkezdeni törődni a környezetünkkel

A Föld az egyetlen otthonunk, de erről sajnos sokszor megfeledkezünk. Bolygónk egy olyan ajándék, amivel folyamatosan törődnünk kell! Szerencsére vannak köztünk olyan hősök, akik tényleg tesznek azért, hogy megmentsék a Földet, és megőrizzék szépségét a jövő számára.
A Cornwallban élő Pat Smith is felfigyelt a környezetszennyezés problémájára, és óriási dolgot vitt véghez, hogy javítson a helyzeten. Most az ő történetét ismerheted meg.

Pat Smith egy 70 éves angol nagymama, aki látott egy dokumentumfilmet a műanyag szennyezésről. Ez akkora hatással volt rá, hogy aznap éjjel aludni sem tudott, és amikor másnap reggel felkelt, elhatározta, hogy cselekedni fog. A következő évben, 2018-ban nagy kihívás elé állította magát: hetente egy partszakasz megtisztítását tűzte ki célul.

Cornwall lakói támogatták az ötletét, önkéntesek és a saját unokái is csatlakoztak hozzá. Velük együtt Pat Smith véghez vitte elképzelését, és egy év leforgása alatt 52 strandot szabadított meg a szeméttől 2018-ban Cornwallban. Itt azonban még nincs vége a történetnek, mivel a nagymama folytatta misszióját, hogy jobb hellyé tegye a világot mindannyiunk számára.

Az Utolsó Szívószál névvel kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a teljesen haszontalan, ugyanakkor nagyon ártalmas műanyag szívószál problémájára, és Cornwall partjait, valamint a világ többi részét is szívószálmentessé tegye.

A műanyag szívószálak tökéletes példák arra, hogy mennyi műanyagból készült holmit használunk teljesen szükségtelenül. Az óriási mennyiségű szívószál hulladéklerakókban és óceánokban köt ki, ahol sok állat halálát okozza. Napjaink minden egyes műanyag szívószála még létezni fog, amikor a Földön jelenleg élő emberek már meghaltak!

Láthatjuk, minden apróság képes óriási károkat okozni, és ezért mi magunk vagyunk felelősek. De segíthetünk a megoldásban is. Pat Smith saját példájával bizonyította, hogy mindig van mód a cselekvésre, és mindig meg lehet tenni a tőlünk telhetőt, hogy változtassunk a helyzeten.

betöltés...