10 szörnyen őrült dolog, amit emberek meg mertek tenni

Valószínűleg mindenki csinált már valami őrültséget az életében. Néhány ember számára a legőrültebb dolog az volt, hogy összecsomagolta a ruháit és egy másik városba költözött. Mások szerint a 250 km/óra sebességgel való száguldás az autópályán a legőrültebb dolog. De ezek még csak nem is hasonlíthatók azokhoz a dolgokhoz, amelyeket a cikk hősei tettek. El tudod képzelni, milyen lehet 7600 méter magasságból ugrani ejtőernyő nélkül?

10 őrült mutatványt gyűjtöttünk össze, melyek annyira hihetetlenül ijesztőek, hogy mi valószínűleg soha nem fogjuk ezeket megismételni.

Űrugrás

2012. október 14-én a 43 éves osztrák ejtőernyős, Felix Baumgartner, körülbelül 38 400 méter magasságból ugrott a Földre (eredetileg csak 35 300 méterről kellett volna ugrani). Körülbelül egy perc alatt meghaladta a hangsebességet, elérve a 1358 km/órát, így az első olyan ember volt a világon, aki ezt mindennemű jármű nélkül hajtotta végre. Baumgartner szabadesésben volt 4 perc 19 másodpercen keresztül. Összesen 14 perc alatt ért földet.

Egyébként 2014. október 24-én Alan Eustace, a Google egyik alelnöke, megdöntötte ezt a rekordot miután 41420 méterről ugrott le. De ez az esemény nem volt olyan látványos, és Eustace ejtőernyőt is használt.

Merülés a Mariana-árokban

2012. március 26-án a híres filmrendező James Cameron lett az első ember a világon, aki egyedül járta meg az óceán legmélyebb pontját. James 3 órát töltött a közel 11 000 méteres mélységben. A búvárkodás során videó felvételeket készített és tudományos adatokat, talaj- és egyéb mintákat gyűjtött. Filmjét 2013-ban adták ki a mozikban és a National Geographic csatorna is közvetítette.

1960-ban Jacques Piccard kutató és Don Walsh, az Egyesült Államok haditengerészetének egyik tisztje volt az első olyan ember, aki elérte a Mariana-árok fenekét.

Egy szörfös meghódította a világ legnagyobb hullámát.

2017 novemberében a brazil szörfös Rodrigo Koxa meghódította a világ legnagyobb hullámát – a hullám hivatalos magassága 24,38 méter. A Szörf Világliga 2018 áprilisában egy kaliforniai díjátadó ünnepségen megerősítette az eredményt, ami bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.
A rekordot a Nazare Beach-en állították fel, Portugáliában. Ez a város a víz alatti kanyon által gerjesztett óriási hullámokról híres.

Körülbelül 138 000 kilométer sétált mezítláb

Az Oroszországból származó, 68 éves Vladimir Nesin 22 éve utazik szerte a világban cipő nélkül. Úgy becsüli, hogy már 138 000 kilométert tett meg, és több mint 120 országban járt. Azt mondja: “mezítláb járok, mert így érzem a kapcsolatot a földdel.” Vladimir nem használ iránytűt vagy térképeket, néha autóstoppol (és általában egy sátorban alszik), és napi körülbelül 1 dollárt költ.

Közel egy órát töltött 637 000 méhhel borítva

2012-ben egy bátor kínai férfi világrekordot állított fel, és 54 percet töltött be mintegy 637 000 méhhel borítva. A méh “kabát” súlya meghaladta a 61 kg-ot, és bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.

Extrém síelés egy autó tetején 258km/h sebességgel

Két amerikai síelő, Sean Cridland és Kirsten Culver, 1985-ben világrekordot állítottak fel az autó tetején való síelésben. Kirsten 245km/h sebességgel, míg Sean 258km/h sebességgel száguldott. Kezdetben ezzel a módszerrel tanulhatták meg a síelők, hogyan irányítsák testüket egy-egy szeles verseny során. Rick Vesco-val, a legendás Bonneville versenyzővel együtt úgy döntöttek, hogy megpróbálják megteremteni ezt a rekordot, amelyet még ez idáig nem ért el senki.

Egy vízi járművel való száguldás 511 km/h sebességgel

1976-ban az ausztrál Ken Warby világhírű vízi sebesség-rekordot állított fel. A hajója 511 km/h sebességgel száguldott, és rekordja ma is áll.

Séta a kötélen mindenfajta védelem nélkül

2011-ben egy svájci kaszkadőr Freddy Nock, az életét kockáztatta, hogy pénzt gyűjtsön egy UNESCO projekthez, és 7 nap alatt 7 rekordot állított fel az Alpokban. Sikerült végigsétálnia egy kötélpályán, és elérni Németország legmagasabb hegyét, a Zugspitze-t, mindennemű biztosító kötél nélkül.

Ejtőernyő nélküli ugrás 7620 méter magasságból

2017. július 30-án egy amerikai ejtőernyős, Luke Aikins, 7620 méteres magasságban ugrott le egy repülőgépről. 2 perces szabad esés után egy 61 méter magasan kifeszített, 30×30 méteres hálóba zuhant bele a Los Angelestől nyugatra lévő Simi-völgyben. Aikins az első olyan ember a világon, aki ejtőernyő nélkül ugrott és sikeresen landolt.
Apropó, ez a 42 éves kaszkadőr már több mint 18 ezer ugrást hajtott végre életében.

Egy nő 52 plasztikai műtéten esett át.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#cindyjackson Proof of what the RIGHT information can produce. If it worked for me it can work for you. This pic is from my book Cosmetic Surgery & Anti-ageing Secrets, available from my website.

Cindy Jackson🔪Cosmetic surgery (@cindy_jackson_dotcom) által megosztott bejegyzés,

Cindy Jackson azzal szerepel a Guinness-rekordok könyvében, hogy 52 kozmetikai eljárásnak vetette magát alá, úgy mint számtalan arcfelvarrás, zsírleszívás, két orrplasztika, térd-, derék- és csípőműtétek, Botox, tartós smink, ajak- és orr-implantátumok, mandulacsökkentés, különböző hámlasztások és még sok más eljárás. Akkor kezdte az átalakulást, miután megkapta az apja örökségét. Cindy most 61 éves, és nagyon jól néz ki.

Bónusz: Egy férfi, aki 60 évig nem zuhanyozott

Amou Haji, egy 80 éves iráni férfi, 60 éve nem fürdött, mert úgy véli, hogy tisztaság megbetegíti. Haji azt mondja, hogy ezt az életmódot választotta, miután fiatal korában néhány kellemetlen visszaélés áldozata lett, és azóta kicsit elszigeteltté vált. Éjszakánként egy földbe vájt lyukban vagy egy nyitott téglaházban alszik, amelyet a helyiek készítettek neki.

Melyik tett volt leginkább hatással rád? Oszd meg velünk véleményedet!

betöltés...