Ezért ne kérj soha, de soha citromot az italodba – undorítóbb, mint gondolnád

Egy szelet citrom vagy kettő a vizedbe dobva, némi ízt ad neki, ezzel mindannyian egyetértünk. De vajon egészséges?

Nos, miután elolvasod a következő cikket, biztos vagyok benne, hogy véleményed drasztikusan megváltozik.

Amikor étterembe mész, nem ritka, hogy a személyzet egy szelet citromot tesz a szódádba vagy a vizedbe. Van azonban egy nagyon jó ok arra, miért kérd meg őket, hogy ne tegyék ezt…

Ne érts félre, a citrom sok jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Segít a test méregtelenítésében, miközben jót tesz a bőrnek is. De ha egy étteremben fogyasztott italról van szó, soha ne kérj hozzá citromot.

Baktériumtelep
Egy 2007-ben végzett kutatásban a kutatók 21 különböző étteremből származó 76 citromot elemeztek. Céljuk? Látni, hogy mennyi baktérium van a citromban.

Az eredmények sokkal megdöbbentőbbek voltak, mint gondolnád. A gyümölcsök közel 70 százaléka volt olyan baktériumokkal szennyezett, amelyek fertőzéseket és egyéb betegségeket okozhatnak.

Egy későbbi vizsgálat során az ABC News tudósította, hogy az elemzett éttermekben lévő zöldségek és gyümölcsök fele emberi ürülék részecskéit hordozza.

Miért ne kérj soha citromot az italodba?
Mi az oka annak, hogy annyi baktérium van a citromban? Nos, a kutatók észrevették, hogy sok éttermi munkatárs nem mossa meg a kezét, mielőtt a citromhoz nyúl. Ez azt jelentette, hogy a gyümölcsök érintkezésbe kerültek a WC-kből, ajtókilincsekről, más emberektől és még sok minden másból származó baktériumokkal.

Más szóval, talán az a legjobb, ha lemondasz a citromról a szódádban vagy a vizedben.

Ez nyilvánvalóan eléggé undorító, és potenciálisan káros is.

Nem sok ember tud róla, ezért oszd meg, hogy tájékoztasd családodat és barátaidat is!

betöltés...