Tudósok figyelmeztetnek: van egy dolog ezen a képen, amit mindig kerülj el a szállodai szobákban – kitalálod, mi az?

Néhány éjszaka eltöltése egy szállodában egy olyan dolog, amit mindenkinek időről időre meg kellene tennie. Az érzés, amikor ledobod a táskádat, felkapod a fürdőköpenyedet és beleugrasz egy puha, hívogató ágyba… felülmúlhatatlan!

Vannak olyan információk, amelyeket minden embernek el kell olvasnia, mielőtt legközelebb bejelentkezik egy szállodába.

A tudósok megállapították, hogy mi a legpiszkosabb dolog, amit egy átlagos szállodai szobában találhatsz. És nem, nem az, amire gondolsz…

Az hogy a szállodai szobák nem 100\% ragyogóan tiszták, nem igazán különös. Végtére is, gondold végig, hány ezer vendég lakhatott egy szobában, sétált ott, ahol te sétáltál, aludt, ahol aludtál, ahol zuhanyozott ahol… érted a lényeget.

Amikor a szobalányok és a takarítónők elvégzik a munkájukat, logikusan feltételezhető, hogy időről időre kihagynak egy vagy két helyet. Amire viszont sokan nem gondolnak gyakran, az a tény, hogy a túlélő baktériumok gyakran a legmegdöbbentőbb helyeken találhatók.

Amikor az emberek a korábbi vendégektől származó baktériumok felhalmozódására gondolnak, a szőnyeg, a poharak, talán a WC, ami eszükbe jut… szóval meglepő, hogy felfedezték, hogy a szállodai szobák legmocskosabb része teljesen más.

Ezt a tanulmányt a Houston-i Egyetem kutatói végezték. Azt akarták tudni, hogy hol halmozódnak fel leginkább a baktériumok a szállodai szobákban, ezért alaposan értékeltek 19 különböző hotelszobát három különböző városban.

Mintát vettek a szobák minden négyzetcentiméteréből, beleértve az ajtókilincseket, a lámpaburákat, a villanykapcsolókat és minden mást.

Az eredmény? Az összes felület körülbelül 81 százaléka nyomokban baktériumokat mutatott – és meglepetésükre észrevették, hogy az egyik legrosszabb baktérium-felhalmozódás… a távirányítón van.

Ez a kis szerkentyű, mint a legtöbb dolog, amit gyakran kezelünk és hagyunk a szoba különböző pontjain, annyira tele van baktériumokkal, hogy meg fogsz lepődni. Mondjuk úgy, hogy talán az a legjobb, ha kezet mosol miután végiglapoztál a szálloda televíziós csatornáin.

Azok számára, akik a vécékre és a mosdókagylókra tippeltek, elmondjuk, hogy a várt módon sok baktériummal rendelkeztek, ugyanúgy, mint az ágy melletti lámpakapcsoló. Még inkább aggasztó volt a takarítóeszközök szintje, mint a felmosók és a kocsik.

Ha a kocsik olyan piszkosak, az növeli a baktériumok szobáról szobára történő szállításának kockázatát.

Ha a közeljövőben épp egy szállodába készülsz, feltételezem, hogy ez az utolsó dolog, amit olvasni szeretnél. De ez a tanulmány nem azért készült, hogy megijessze a vendégeket, mint inkább azért, hogy ösztönözze a hoteleket, hogy vizsgálják felül takarítási rutinjaikat.

Én a szőnyegre vagy az ágyneműre tippeltem volna, de hogy a távirányítók olyan piszkosak? Fogalmam sem volt róla! Biztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan ember van, aki szintén nem tud róla.

Oszd meg ezt a cikket barátaiddal és családoddal, hogy ők is megtudják az igazságot arról, hol alakulnak ki általában a baktérium telepek a szállodai szobákban. A gyakoribb kézmosás biztosan segít, és azt hiszem, mindenki megérdemli, hogy ilyen jellegű információkat kapjon.

betöltés...