Az anya kétségbeesetten figyelmeztet mindenkit a pelenkázókon lévő “fekete nyomokra” – ettől forr most az internet

Képzeld el a jelenetet: A babádnak pelenkacserére van szüksége, sietsz, és beszaladsz egy nyilvános mosdóba, hogy a pelenkázót használd.

A nyilvános mosdókkal általában vannak fenntartásaink az általános tisztaság és higiénia tekintetében. De ez nem gond, igaz? Leellenőrzöd a helyet, vagy leterítesz egy takarót, mielőtt a babát a pelenkázó asztalra teszed.

Miután elolvastad Jessica Wayman figyelmeztetését – amely futótűzként terjedt el az interneten – talán még ennél is egy kicsit többet akarsz majd tenni. Wayman egy hosszú bejegyzést írt a Facebook-on a nyilvános mosdókban lévő pelenkázó asztalokról, és azóta egy csapásra meghódította az internetet…

Az Indiana állambeli Fairland-ben élő édesanya, figyelmeztetést írt a többi anyukának és apukának arról, ami képzetlen szem számára csak átlagos karcolásnak tűnhet a pelenkázón. A bejegyzést több mint 134 000 alkalommal osztották meg a Facebookon, az emberek szívesen terjesztik a tanácsát.

“Mielőtt a babádat ezek közelébe teszed, először MINDIG töröld le őket. Még akkor is, ha sietsz, még akkor is, ha van nálad egy takaró, amit leteríthetsz” – írta.

Az anyuka rávilágított a pelenkázó asztalokon gyakran talált “fekete jelek” eredetére, kiemelve azt a baljós alternatív használati módot, amelyre sokan még csak nem is gondolnak.

“ Látod a fekete nyomokat?”- írja. “ Ezek égett kanalaktól származnak. A szenvedélybetegek asztalnak használják ezeket, amíg belövik magukat. Lehetnek rajta heroin/metamfetamin maradványok és más káros testi folyadékok is. Ha valaki nem törődik magával, garantálom, hogy nem gondol a gyerekedre sem. Légy elővigyázatos.”

Wayman azzal folytatta, hogy ő maga is gyógyuló drogfüggő, éppen ezért kellő rálátása és tapasztalata van, hogy megírjon egy ilyen bejegyzést. Az üzenetével hatalmas figyelmet kapott, világos, hogy az általa leírtak aggodalomra adnak okot, amelyet sok más szülő is megosztott az interneten.

Ráadásul Wayman még tovább ment, amikor a Daily Mail-hez fordult. Elmagyarázta, hogy csak azért, mert egy takarót használsz, amikor kicseréled gyermeked pelenkáját, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs miért aggódnod.

“Mindössze annyinak kell történnie, hogy a szemcsék a takaróhoz ragadnak, és a baba később a takarót beveszi a szájába” – mondta.

“ Különösen veszélyes a Fentanil, már egy kis mennyiség képes megölni egy felnőttet, és még ennél is kevesebbre lenne szükség ahhoz, hogy egy apró babát megöljön.”

Nos, nekem fogalmam sem volt róla, milyen súlyos veszélyt rejthet néhány nyilvános mosdó, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A magam részéről az eddigieknél is körültekintőbben fogok közeledni hozzájuk.

Kedves szülő, ha neked vagy bárkinek, akit ismersz, kisgyermeke van – vagy esetleg lesz a jövőben – oszd meg ezt a cikket a Facebook-on, hogy segíts tovább terjeszteni Jessica fontos üzenetét! Megmenthetne egy fiatal életet.

betöltés...