7 rossz párkapcsolati tanács, amit soha ne fogadj meg

A tanácsok különbözhetnek. A család és a barátok csupán jó szándékkal támogatnak, míg mások féltékenységből adott rossz tanáccsal el is ronthatják a párkapcsolatot. Néha a legőszintébb bölcsességek is rendkívül negatív hatással lehetnek a párkapcsolatodra.

A következőkben olyan tanácsokat mutatunk be, melyeket a pszichológusok szerint bármi áron el kell kerülnöd, ha egészséges és hosszan tartó kapcsolatra vágysz.

1. “Jobbat is találhatsz magadnak.”

Ha csak azért vagy egy kapcsolatban, hogy abból anyagi előnyöd származzon, valószínűleg rossz úton jársz. Pszichológusok szerint a haszonlesés nem lehet elég jó indok arra, hogy kapcsolatot kezdj valakivel, vagy épp szakíts vele. Ezzel a felfogással tönkretehetsz egy igazán boldog házasságot, vagy elkezdhetsz egy olyan életet, ami egyáltalán nem hoz boldogságot.

2. “Mutasd meg, ki a főnök. Ne hagyd, hogy elnyomjanak!”

Először is, egy kapcsolatban a felek különböző dolgokért felelősek, és teljesen normális, ha időről-időre változik a vezető szerep.
Csak a partnerek egymás iránti kölcsönös megértése és tisztelete vezet jól működő, erős házassághoz.

3. “Követeld meg partneredtől a romantikát!”

A pszichológusok azt állítják, hogy minden párkapcsolatban vannak romantikus időszakok, amelyek rendszerint egy idő után elmúlnak. A párok nem élhetnek örökké úgy, mintha egy romantikus vígjáték szereplői lennének.
Épp ezért nem követelheted azt a párodtól, hogy mindig úgy viselkedjen, mintha a nászutatokon lennétek. Minden kapcsolatnak különböző fejlődési szakaszai vannak, és mindegyiknek megvan a maga előnye.

4. “Maradj csendben. Ne tedd még rosszabbá!”

Szinte lehetetlen elkerülni a konfliktusokat egy kapcsolatban. Azonban jobb, ha a megoldásukra már akkor sor kerül, amikor felmerülnek. Nem szabad elnyomnod el az érzéseidet, és megvárni, amíg egyszer csak kitörnek belőled, mert ez még több kárt okozhat a házasságban. Ne játszd az áldozatot. Beszéld meg érzéseidet a partnereddel.

5. “Olvasd el az üzeneteit. Jogod van hozzá!”

A családjogi szakemberek szerint az ilyen beavatkozások a partner személyes életébe – így a tolakodó hívások, a személyes beszélgetések elolvasása és a nyomon követés – az első lépés a családon belüli durva viselkedés felé.
Ez nemcsak fizikai, hanem érzelmi is lehet. Ne hallgass az ilyen tanácsra, és ne engedd, hogy a párod túszként érezze magát a féltékenységed miatt.

6. ” Emlékeztesd rá, hogy nem keres eleget.”

Ez a tanács nagyszerű módja annak, hogy egy kis félreértésből hatalmas konfliktus kerekedjen a partnerek között.
Szakemberek szerint, nem szabad napi rendszerességgel beszélni az ilyen jellegű témákról, sőt egy nagyobb vita hevében se említsd meg semmiképp sem.

7. “Nézz rám és tanulj!”

A saját példával való tanítás jobban működik a gyerekeknél, mintsem a párodnál. Nem vagy már gyerek, és nem kell valaki más viselkedését utánoznod.
Ha házassági problémáid vannak, ne próbáld meg más családok életmódját lemásolni. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet megpróbálni elkerülni néhány hibát, amiket ők esetleg elkövettek.

Hallgass az eszedre és a szívedre!

Miért is hallgatunk olyan tanácsokra, amelyek semmi jóval nem szolgálhatnak számunkra? Talán azért, mert lelkünk mélyén azt hisszük, hogy a külső szemlélők jobban látják a dolgokat, és ésszerű tanácsokat adnak nekünk.
Ez azonban nagyon félrevezető érzés, hiszen a kapcsolatod rendkívül összetett, és tele van olyan részletekkel, amelyeket senki sem tud, csak ti ketten. Éppen ezért csak a saját eszedre és szívedre hallgass!

Bónusz: Kemény, de igaz

betöltés...