Egy csikó nem hajlandó a bajba esett anyja oldalát elhagyni. A megmentők rájönnek, hogy gyorsan kell cselekedniük

A ló nyilvánvalóan pánikba esett, és kétségbeesetten segítségre volt szüksége.

Egy napon a helyi RSPCA önkéntesei tudomást szereztek egy bajba esett lóról. Órákig nem tudott felállni és csak a földön feküdt – a lába beakadt a saját sörényébe! Ráadásul nem volt egyedül; a fiatal csikója is vele volt.

Amint meglátták a lovat, rájöttek, hogy bármennyire is próbálkozik, egyszerűen nem tudja magát kiszabadítani, nem tud felállni. Emiatt pánikba esett a csikó is.

A csikó teljesen meg volt rémülve, hogy az anyja egy ilyen helyzetbe került, és céltalanul vágtatott körbe-körbe, amíg az RSPCA meg nem érkezett. Mivel tartott az emberektől, a csikó biztonságos távolságból, óvatosan figyelte a történteket.

A megmentők szorgalmasan dolgoztak, hogy kiszabadítsák a patáját a kusza sörényéből. Nem sok idő állt a rendelkezésükre, mivel vad lovakról volt szó. Szerencsére semmi sérülés nem történt.
A segítők minden erőfeszítései ellenére is muszáj volt némi sörényt levágni ahhoz, hogy kiszabadítsák a lovat. A mentés után az anya ló még mindig küzdött, hogy újra lábra álljon, hiszen túl sokáig volt ugyan abban a testhelyzetben, ezért a végtagjai fájdalmasan merevek voltak. Azonban a mentőszemélyzet elég türelmes volt, és figyelemmel kísérték a lovat, amíg az lábra nem állt.

Az alábbi videóban végig nézhetjük ezt a nagyszerű megmentést!

A megmentőiknek köszönhetően mind az anya, mind a csikó újra a mezőkön van!

Oszd meg ezt a történetet másokkal is!

betöltés...