A #Trashtag kihívás vírusszerűen terjed, és ez a legjobb dolog, ami a világgal történhet

Ez az egyetlen vírus, amire a világnak szüksége van: a #Trashtag kihívás. Az elmúlt években sok kihívást láthattunk, pl. a jeges vödör kihívást is, de ehhez a mostanihoz nem kell megfagyasztanod magad. A #Trashtag kihívás jót tesz testnek, léleknek és az egész világnak. Te is benne vagy?

Ez a kihívás eredetileg egy 2015-ben, a chicagói UCO Gear cég által létrehozott projektként kezdődött. A Facebook felhasználó Byron Románnak köszönhetően azonban nemrég újjáéledt. Ő posztolta a kihívást “Unatkozó tiniknek” aláírással.

Román arra biztatta őket, hogy tisztítsanak meg hulladékkal teli területeket, erről töltsenek fel előtte-utána fotót, és használják hozzá a #Trashtag hashtaget. Ő maga sem számított arra a reakcióra, ami következett. Az internet tette a dolgát, a kihívás vírusszerűen terjedni kezdett a világban.

Csak a Twitteren 600.000 emberhez jutott el a #Trashtag, Instagramon pedig több mint 80.000-en posztolták. A hashtaget sok nemzet a saját nyelvére lefordítva terjesztette tovább, a latin-amerikaiak a #basurachallenge hashtaget kezdték használni, ami a szemét spanyol megfelelője.

Sokan a valaha volt legmenőbb kihívásnak nevezték, mások elkezdtek a barátaikkal online szervezkedni, hogy részt vegyenek benne.

A kihívás világszerte több száz embert inspirált. Indiától Malajzián át Mexikóig és Brazíliáig az emberek elkezdtek tenni azért, hogy tisztább legyen a környezetünk. Ez is bizonyítja, hogy apránként, összefogva nagy változásokat vagyunk képesek véghez vinni!

BÓNUSZ: Ugyanezt az ötletet valósították meg néhány évvel ezelőtt Hong Kongban. Tényleg volt értelme!

betöltés...