Ez a sérült kutya 4 éven keresztül volt kiláncolva a dermesztő hidegben, amíg rá nem találtak

Mindannyian tudjuk, hogy Kanada híres a hideg időjárásáról. A rendkívül hideg hőmérséklet sok fenyegető veszéllyel járhat. Most képzeljük el, hogy valaki négy évig ki van kötve ebben az időjárásban.

Képzeld el, hogy túléled… kiláncolva. Csak egy ócska kutyaól, hogy ‘melegen’ tartson. Az ételt a tulajdonosa csak odadobta neki, aki egy nap úgy döntött, hogy nem akarja tovább megtartani a kutyát.

Ismerjétek meg Dieselt, aki négy éven át szenvedett. Mindössze csak kevés ételt kapott; se szabadság, se szeretet. Mindezek mellett más állatok támadását is túl kellett élnie. Egyszerűen azért, mert a tulajdonosa nem akarta őt.

Az újfundlandi szelíd jelleméről és ragaszkodó természetéről lett ismert és közkedvelt. Hatalmas mérete ellenére elképesztően szelíd és óvatos más élőlényekkel, legyen az nagy vagy kicsi. Felnőtteknek hű társa, gyerekeknek kedves játszópartnere, és nem ugat sokat. Sokan a tökéletes háziállatnak nevezik az újfundlandit. Bár ez nem akadályozta meg a tulajdonosát abban, amit tett.

A tulajdonos gyakran megfeledkezett az etetésről, annak tetejében, hogy a hidegben volt. De Diesel legnagyobb problémája nem az éhség és a szeretet hiánya nem volt. Gyakran kellett harcolnia más állatokkal, akik megtámadták, beleértve más kutyákat is. Az alábbi képen látszik a véres szőre egy kutyatámadás után.

Egyszer még egy ló is megrúgta, ami töréseket okozott a fején és a fogakon. Sajnos semmilyen ellátást nem biztosítottak számára.

Aztán Diesel segítő kézre talált egy csodálatos szervezet, az Animal Advocates által, akik értesültek egy segítségre szoruló kutyáról. Létre hoztak egy programot, a Freezing Dog Freedom Train nevű programot, amely olyan rossz körülmények között lévő kutyákon segít, mint Diesel.

A kegyetlen környezetből menti ki a kutyákat a szervezet, majd rehabilitálja őket. Eddig Diesel orvosi ellátása 5000 dollárba került, ami tartalmazza a röntgenfelvételeket, a védőoltásokat, amire már régóta szüksége lett volna, és az általános ellátást, hogy egészséges maradjon.

A nevelőszülők segítenek neki abban, hogy szellemileg és érzelmileg is rendbe jöjjön. Bemutatják Dieselt más kutyáknak is, kiképzik őt, hogyan sétáljon pórázon, megpróbálják újra bemutatni a férfiaknak (mivel nem kedveli őket – ami nem is csoda!), és rengeteg ölelést és szeretetet kap!

Diesel csak akkor kerül adoptálásra, amikor teljesen készen áll, és csak olyan személy fogadhatja örökbe, aki képzett és megérti, hogy miken ment keresztül. Több, mint valószínű, hogy valaki az alapítványtól fogja magához venni, hiszen ők tudják, mire van szüksége.

Az Animal Advocates több tucatnyi hasonló helyzetű kutyán segített, például Pepper-en, aki meg volt láncolva, éhezett és vemhes volt! Egy szerető család fogadta örökbe, ahol lehetősége van, hogy a tengerparton rohangáljon és a hegyekben túrázzon.

Sajnos még rengeteg kutya van szerte a világban, akiknek szükségük van a segítségre. Dieselnek még hosszú utat kell megtennie, de már jó úton van ahhoz, hogy boldog, egészséges élete legyen.

Ha úgy gondolod, hogy az Animal Advocates és a The Freezing Dog Freedom Train csodálatos munkát végez, akkor kérlek oszd meg másokkal is Diesel történetét!

Nézd meg ennek a német juhászkutyának a videóját is, aki szintén a gyógyulás felé vezető úton van, miután kint hagyták a kegyetlen hidegben. Szegény kölyök!

betöltés...