Senki nem törődött a 16 éves kutyával — majd egy család úgy döntött, hogy adnak neki egy esélyt

Egy teremtmény, ember vagy állat sem érdemel egy olyan életet, amelyben nincs szeretet vagy tisztelet.

Nincs olyan élőlény, amely értéktelen; nem számít a koruk, a fogyatékosságuk vagy a nemük. Mindannyian megérdemeljük a kedvességet, az együttérzést és a szeretetet.

A “no-kill” menedékhelyek elsődleges célja az összes állat megmentése és ápolása. Egy állatot sem altatnak el, kivéve, ha a körülmény annyira szörnyű, hogy a kutya vagy az állat esélytelen egy normális minőségű életre.

Bear, a sok állat egyike volt, amely egy új, szerető otthonra várt. A kutya már jó ideje ott volt; mindenki, aki új állatra vágyott, átnézett felette, és fiatalabb kutyát választott. Bear 16 éves,és  szereti az emberek figyelmét.

Nagyon szereti az embereket, de sajnos mindenki figyelmen kívül hagyta.

Annak ellenére, hogy arra törekedtek, hogy Bear találjon egy örök otthon, úgy tűnt, mintha ez az édes idős kutyus a hátralévő életét a menedékhelyen fogja leélni, bár sorsa ennél rosszabb is lehetne ennek a szelíd léleknek.

Valójában az idősebb állatok gondozása több munkát, időt, pénzt és figyelmet igényel a fiatalabb állatokhoz képest.

Az idősebb kutyák általában több felelősséggel járnak, több orvosi kezelést, törődést és odafigyelést igényelnek. Talán ezért nem akarta senki sem Beart befogadni.

Az állatok és az emberek közötti kapcsolat gyorsan kialakulhat. Bear elvesztése szomorú és szívszorító lenne azok számára, akik megnyitnák előtte otthonukat és szívüket. A fiatalabb kutyák örökbefogadásával a család hosszú évekig is boldogíthatja egymást, de Bear számára az idő nem az ő oldalán van.

Bear és a menedékház személyzete soha nem vesztette el a reményt. Egy nap, egy család érkezett a menedékhelyre, és új barátot kerestek, akinek egy boldog, örök otthont adhatnak. A kennelbe belépve ahogy meglátták Beart, azonnal tudták, hogy őt nekik szánta a sors!

Néha szinte már az első pillantásra tudjuk, hogy az állat hozzánk tartozik, és van, hogy az állat sok ember közül választ ki magának.

A sors beavatkozott; A kora ellenére Bear egy új boldog otthont talált olyan emberekkel, akik mellett megőrizhette méltóságát és tiszteletét. A család megadta neki a megérdemelt életet.

Örökbefogadtál már olyan állatot, akin más csak keresztül nézett? Milyen tapasztalataid vannak ezekkel a megmentett állatokkal? Még mindig veled vannak?

Szerintem minden állat csodálatos és igazi egyéniségek. Nem számít milyen fajta, milyen idős… mindegyik megérdemli a boldog életet!

Ha te is így gondolod, akkor oszd meg Bear történetét másokkal is!

betöltés...