A nő megáll, hogy lefényképezzen egy jávorszarvast, amikor meglát egy lábat kilógni a fűből. — Azonnal odarohan, hogy segítsen

Nem ritka dolog, hogy az emberek megállnak ha észrevesznek néhány vadállatot, hogy közelebbről is gyönyörködjenek bennük. Ez a nő is megállt a kocsijával, hogy közelebbi képeket tudjon készíteni egy jávorszarvasról és borjáról, de amikor észrevette, hogy van valami mögöttük, nem tudott hinni a szemének.

Jodean Howie kiszállt az autójából, és kamerájával elindult az állatok irányában. Ahogy belepillantott a kamerájába, hirtelen meghallott egy furcsa hangot a magas fű irányából. Körülnézett, megpróbálta megtalálni a furcsa hangforrást, de elsőre nem látott semmit. Majd észrevett valami sovány, barna dolgot kiállni a fűből.

Először Howie úgy gondolta, hogy az egy ág, de az ág elkezdett mozogni és rájött, hogy az egy láb. Ahogy a jávorszarvas család átkelt a mezőn, át kellett ugraniuk egy szögesdrót kerítésen. A másik két állat mindenféle probléma nélkül átjutott, de a második borjú már nem volt olyan szerencsés.

A tehetetlen állat lába teljesen a drótok közé akadt. Jodean óvatosan közelebb ment, figyelve az anyjára, aki védelmezően figyelte az eseményeket, hiszen súlyos sérülést is okozhat, ha úgy érzi, hogy kicsinye bajban van és támadásnak indul. Meglepő módon az anya nyugodt maradt, mintha tudná, hogy a nő csak azért van ott, hogy bármilyen módon segítsen neki. Észrevette, hogy a drót túlságosan szoros ahhoz, hogy biztonságosan feltudja emelni a borjat, ezért más módon kellett neki segítenie.

Aztán támadt egy ragyogó ötlete. A drótot egy kapuhoz rögzítették, ami mozdítható volt annyira, hogy meglazítsa a drótot. Odament leemelni a kaput, és meglazította a szögesdrót feszességét. Így a borjú már könnyen kihúzta magát a csapdából, és a lábára állt. Semmilyen súlyos sérülést nem szenvedett, és egyből csatlakozott a családjához.

A nő gyors gondolkodása és bátor akciója nélkül a borjú soha nem tudott volna kiszabadulni. Ha végül sikerült is volna, az anyja már lehet régen eltűnt volna. Jodean a megfelelő helyen volt a megfelelő időben, és okos ötlete miatt ez a történet boldog véget ért. Köszönjük Jodean Howie!

Ha te is hálás vagy, hogy ez a kis borjú megmenekült, akkor oszd meg ezt a történetet másokkal is!

betöltés...