Egy férfi egy furcsa pókot talál az udvarán — majd rájön, hogy valójában mit is talált

A pókok gyakran teljesen ártalmatlanok, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy abszolút rémültek legyünk még a látványuktól is. Lehet, hogy az állati birodalom egyik legfontosabb része, de van bennük valami, ami vitathatatlanul undorító.

Mégis, valóban lenyűgöző lények – különösen ez a pók, amelyet nemrég találtak Kínában. Fel vagy készülve egy igazi látványra?

Ez a pók valójában egy ősi faj tagja, és nem sok információt tudunk róluk. Ezért olyan lenyűgöző, hogy végül sikerült lencsevégre kapni egyet!

Ezt a ritka, szokatlan formájú pókot fedezte fel egy kínai narancs farmer, Li Wenhua. Különös formája miatt Wenhua nem gondolta, hogy ez egy pók, hanem valami ősi kulturális emlék.

Amint észrevette, hogy mi is az valójában, Wenhua azonnal kapcsolatba lépett a szomszédaival, akik odarohantak, hogy megnézzék a ritka lényt. Nem tudták elhinni, mit látnak; Miközben már sokfajta élőlénnyel találkoztak, ez valami teljesen új volt!

Az interneten végzett alaposabb keresés után Wenhua megtudta, hogy a lény tulajdonképpen egy kínai homokóra pók, vagy li shi pan fu zhu kínai nyelven. Ezt megerősítette Zhao Li, a Nyugat-Kínai Rovar Múzeum vezetője.

A kínai homokóra pók az egyik legkorábban ismert pók, amit valaha dokumentáltak Kínában. 2000-ben fedezték fel újra az ország szecsuáni tartományába, és azóta csak hat alkalommal látták újra. Története lehetne akár valami fantázia regényből is…

“A pók nagyon nagy értéket képvisel a tudományos kutatásban. Egy rendkívül ritka faj.” – erősítette meg egy pók szakértő. “Nagy erőfeszítéssel próbáltam megtalálni, de nem láttam egyet sem.”

Wenhua úgy döntött, hogy egyelőre megtartja a pókot, de miután megtudta óriási értékét, remélte, hogy képes lesz eladni az arachnidot egy jó otthonba – feltéve, ha az ár és a feltételek megfelelőek.

Annak tudatában, hogy mennyire ritka a pók, biztosak lehetünk abban, hogy számtalan ember fog jelentkezni Wenhua egyedülálló pókja miatt. Lehet, hogy nem a legaranyosabb, de valóban kivételes volt a saját különleges módján!

El tudod képzelni, hogy ez a gazda megbotlott egy ilyen ritka pókba? Ezeknek a pókoknak elég különleges kinézetük van. 

Nézd meg ezt a csodálatos élőlényt az alábbi videóban!

Ez a pók nagyon hátborzongató, de nagyon ritka és érdekes! Milyen hihetetlen pillanat a tudomány számára!

Oszd meg ezt a csodálatos történetet barátaiddal is!

betöltés...