Az állatmentők megérkeztek az állathalmozó házához, majd rájöttek, hogy a helyzet sokkal szörnyűbb, mint ahogy azt gondolták

Az állatmentők gyakran szembesülnek zavaró jelenetekkel. Legyen az egy elhanyagolt állat, akinek sürgősen segítségre van szüksége, vagy aki veszélyesen túl közel él az autópályához, végtelen sok olyan elszomorító körülmény van, amely megkívánja szolgáltatásaikat.

Mindazonáltal az észak-texasi Humane Society és a Keller Animal Control munkatársai soha nem láttak még olyan szörnyű dolgot, amivel a közelmúltban találkoztak. Miután kaptak egy hívást, hogy megvizsgáljanak egy lepusztult házat, ahogy beléptek, egy igazi horror várta őket.

Szerencsére időben érkeztek, hogy tegyenek valamit …

Nehéz megérteni, hogy valaki hogy tudja elhanyagolni a saját háziállataikat, bár ezek az esetek sajnos mindennaposak világszerte. Vegyük például, ami a közelmúltban történt, amikor a Keller Animal Controlt kihívták egy közeli házhoz.

A szomszédoktól kapták a bejelentést, akik nagyon erős, büdös szagot észleltek, amely egy közeli otthonból származott. Úgy gondolták, hogy állatbántalmazásról lehet szó, így értesítették a hatóságokat. Amikor a megmentők megérkeztek a helyszínre, nem tudtak hinni a szemüknek.

Amikor a hatóságok először megérkeztek, az otthon tulajdonosa nem engedte be őket, bár nem sokkal később megkapták a házkutatási parancsot. Végül miután sikerült bemenniük a házba, egyik szörnyű jelenet várta őket a másik után…

Amikor beléptek a texasi házba, a hatóságok teljesen megdöbbentek, hogy több, mint 100 kutyát és macskát találtak ketrecekben, élelem és víz nélkül. Sajnos ez még csak a kezdet volt…

A hatóságok által készített fényképek megmutatják, hogy milyen körülmények között kellett, szinte napról-napra élniük. Például ez az alultáplált anya kutya a kölykeivel teli kádat őrízte.

Amikor a megmentők beléptek a garázsba, meglehetősen rémisztő látvány várta őket. A rendkívül forró helyiségben, amelyben nem volt szellőztetés, tucatnyi mocskos ketrecet fedeztek fel egymásra pakolva.

A ketrecek további vizsgálata során kiderült, hogy nem csak szűkösek és piszkosak voltak, de a belsejében lévő alom tele volt széklettel. 

Összességében az állategészségügyi dolgozók 84 macskát és 27 kutyát szabadítottak ki abból a rémálomból. Tizennégy állatot egy kisteherautó hátuljában találtak, ahol 34fok volt!!

Az összes megmentett állatnak kezelésre volt szüksége a súlyos kiszáradás és éhezés miatt. Ezenkívül a kutyák és macskák többségét más betegségek miatt is kezelni kellett.

Miközben a hatóságok még nem tették nyilvánosságra ennek a személynek az adatait, aki a szegény állatokat ilyen nyomorúságos körülmények között tartotta, de megerősítették, hogy hamarosan büntetőeljárást fognak elindítani ellene.

Az összes macska és kutya elszállításra került az észak-texasi Humane Society-be, ahol megkezdhetik a gyógyulás felé vezető utat, és remélhetőleg megkapják azt a szabadságot és törődést, amit annyira kétségbeesetten megérdemelnek.

Elképzelhetetlen, hogy képes valaki ilyen undorító módon elhanyagolni az állatokat. Legtöbbször ezek az állathalmozók nem veszik észre a kárt, amit a háziállataikkal csinálnak. Szerencsére mindig vannak mentési csoportok, akik készek segíteni!

Oszd meg ezt az állatmentési történetet barátaiddal is!

betöltés...