A család örökbe fogad egy cicát — a kutyájuk úgy dönt, hogy ő maga fogja felnevelni

Sok jó dolog párban van. Például, ha van egy pár kutya az otthonunkban, biztos, hogy minden napunk boldogabb lesz tele farokcsóválással. Kétszer annyi ölelés, kétszer annyi ugatás, és kétszer annyira bohóckodás.

Amikor Taryn és Jenna Choquette azt mondják, hogy “két kutyájuk” van, nem teljesen pontosak. Úgy tűnhet, hogy igen, de valójában Brady, a golden retriever az egyetlen igazi kutya a házban.

Ez az egész akkor kezdődött, amikor találtak egy kiscicát egy fán kapaszkodva, egy austini Texas környékén. Az igazi zűrzavar azonban akkor kezdődött, amikor hazavitték a cicát…

Miután egy barát felfedezett egy apró kóbor macskát a fán, Taryn és Jenna Choquette tudták, hogy segíteniük kell a cicán. Amit azonban nem tudtak megjósolni, hogy mi fog történni, miután  hazaviszik…

A cicát, akit Tuukkanak neveztek el, azonnal a kényelmes otthonukba vitték. Tökéletesen illett a családba, de aggódtak, hogyan jön majd ki Bradyvel, a kutyával.

Az első pillanattól kezdve azonban nyilvánvaló volt, hogy kettejük között egy különleges kapcsolat fog kialakulni. Brady rendkívül kíváncsi volt új kis barátjára, a kis cica pedig aggódott az új kutya barátja miatt.

“Brady szeret minden élőlényt, legyen az nagy vagy kicsi. Azt akarja, hogy mindenki a barátja legyen.” Ez jó hír volt Tuukának, akinek bizonyára segítségre volt szüksége, hogy egy kicsit feloldódjon. Brady a megfelelő kutya volt ehhez a munkához!

Nem sok idő telt el, és a kettő szinte szétválaszthatatlan lett. Tuukka imádja nagy testvérét!

Brady közben átvette Tuukka nevelőanyja szerepét, és úgy tűnik, hogy örül ennek a helyzetnek. Még azt sem bánta, ha a kis Tuukka megpróbált szopizni.

Brady megpróbálta megtanítani az apró cicának, hogyan telik egy átlagos kutya nap. Az egyetlen probléma az volt, hogy Brady csak az tudta megtanítani Tuukának, hogyan legyen kutya; és pontosan ez történt!

Brady azt is megmutatta Tuukkának, hogyan kell inni a táljából. “És a mai napig Tuukka még mindig a kutya táljából iszik.”

Ahogy Tuukka idősebb lett és fizikailag érett, elvesztette a szürke foltot a fejéről, de nem a nagy testvér iránti szeretetét. Brady megtanította Tuukát, hogyan kell rágni a füvet a kertben, és hogyan nézzen aranyos ‘kölyökkutya szemmel’, amikor ételért könyörög. Tuukka könnyedén megtanulta ezeket a leckéket.

“Mindig viccelődünk, hogy Tuukka jobban hasonlít Brady-re, mint egy macskára.” -magyarázta Taryn. “Tehát csak úgy hívjuk őket, hogy a “kutyák”.

Nagyon szeretnek játszani is, és tényleg úgy viselkednek, mint két kutya. Az már biztos, hogy a cica úgy nőtt fel, mint egy kutya.

Még össze is állnak, ha valami rosszban akarnak sántikálni. A kedvenc játékuk az, hogy Tuukka lelök valamilyen ételt vagy bármi ehetőt a pultról, és Brady így könnyen hozzájut a padlóról.

Tuukka olyan nagy rajongója volt Bradynek, hogy amikor a szomszéd kutyája, Wyatt átjött velük játszani, a cica megpróbálta elijeszteni őt! Nem tetszett neki, hogy barátját mással is meg kell osztani.

“Tuukka nagyon védi Bradyt” – folytatta Taryn. “Olyan, mint egy kutya, még úgy is hangzik, mint egy kutya … olyan vicces.”

A legaranyosabb dolog az volt, hogy amikor Brady nem volt otthon, Tuukka csak szomorkodott a házban. Amint barátja hazajött, nem hagyta el barátja oldalát.

“Amikor visszajövünk, Brady lefekszik, és Tuukka körbeszaglássza, mintha azt kérdezné “hol voltál, mit csináltál?” Pont mint egy kutya, miután gazdája hazatér.

“Szerintem úgy gondolja, hogy ő éppen olyan, mint Brady. Valójában még soha nem találkozott egy macskával sem, úgyhogy szerintem azt hiszi magáról, hogy egy kutya.”

Hát nem nagyszerűek? Milyen csodálatos dolog, hogy a két különböző faj ennyire megérti egymást. Szerintem erről példát vehetnének sokan! 

Oszd meg ezt a nagyszerű barátságot másokkal is!

betöltés...