A delfinekkel való úszás sokkal zavaróbb, mint ahogy azt az emberek gondolják! — Itt van hogy miért

A delfinek a bolygó egyik legokosabb, legbarátságosabb állatai, és meglátni egy vadon élőt ritka látvány. Vannak azonban olyan helyek, ahol láthatsz delfint anélkül, hogy a véletlenre bíznánk. Néhány trópusi helyeken még úszni is lehet a kedves és szelíd lényekkel.

Mégis amilyen csodálatosan hangzik ez számunkra, nekik ez egy igazi rémálom. Valójában veszélybe sodorhatja az életüket … nem is beszélve a sajátunkról.

Mi a baj a delfinekkel való úszással? Szinte minden …

Az emberek mindenhonnan eljutnak a Karib-térségbe, hogy úszanak a delfinekkel, de ez a népszerű turisztikai attrakció veszélybe sodorhatja barátainkat. Éppen ezért fontos tudni a tényeket erről az amúgy szórakoztatónak látszó tevékenységről.

Amint kiderült, a delfineket nem tartják a legjobb körülmények között, ha nyílt tengeri ketrecben vannak. Ha bármilyen szemét, esetleg szeg vagy horog a ketrec közelében lebeg, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a delfinek lenyelik ezeket a tárgyakat és megsértik magukat.

Az óceánban a delfinek egyszerűen el tudnak úszni a veszélyes törmelékektől anélkül, hogy bajba kerülnének. Sajnos a ketrecekben tartott delfinek nem rendelkeznek ezzel a lehetőséggel. A fogságban lévő delfinek pszichológiai kényszert is szenvednek, amitől aggódóak, frusztráltak lesznek és veszélyes lehet az emberekre. Milyen veszélyes…?

Ha folyamatosan bezárják, majd újból kihozzák őket, hogy az emberekkel találkozzanak, akkor érthető, hogy valamiféle szorongást éreznek. A delfinek annyira feldühödhetnek a rájuk kényszerített rutin miatt, hogy már többször előfordult, hogy erőszakos viselkedést mutattak a vendégek felé, fellökték a halas vödröt és másféle rossz viselkedést is.

Azonban a legszomorúbb rész az, hogy az anya delfinek olyan sok stresszt tapasztalnak a fogságban, hogy megakadályozzák a csecsemők belégzését, lent tartva őket a vízfelszín alatt. Néhányan úgy vélik, hogy egyszerűen nem akarják, hogy gyermekeik fogságban éljenek.

A  Humane Society of the United States és a World Animal Protection szerint a fogságban tartott tengeri állatok túlzott gyógyszereket kapnak, mint például antibiotikumok és más gyógyszerek, amelyek befolyásolhatják hangulatukat és viselkedésüket.

A megfelelő táplálék hiánya miatt kétségbeesetten szükségük van vitaminokra. Az olyan üdülőhelyeken, ahol lehet úszni delfinnel, az állatokat gyakran embertelen körülmények között tartják.

Bizonyos delfinek sötét színűek, mert olyan sekély helyeken tartják őket, ahol a folyamatos napsugárzás sérti a bőrüket. Másokat gyakran elszigetelten tartanak, vagy olyan helyeken, ahol szennyezett a víz.

Míg egyes üdülőhelyek azt állítják, hogy tisztességes és humánus módon kezelik a delfineket, ez sajnos sokszor nem így van. A delfineket gyakran háló segítségével szerzik meg.

Néhány hálóban fogott delfin nem is éli túl. Mások fogságban vannak tenyésztve, és utódaik sohasem láthatják meg az őshonos nyílt óceánjukat. Ez nem az a szórakoztató környezet, amelyet sokan elképzelnének!

Egy dolog biztos: a delfineknek az óceánban, szabadon kell élniük az életüket, és nem fogságban az emberek szórakoztatásáért! Éppen ezért olyan fontos, hogy elvégezd a kutatást, mielőtt meglátogatnál egy ilyen üdülőhelyet!

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a delfinekkel való úszás csak ártalmatlan, szórakoztató tevékenység. Tényleg fogalmuk sincs, hogy mennyire rosszul gondolják! Ügyeljünk arra, hogy látogassuk meg a Humane Society, hogy megtudjuk, hogyan segíthetünk.

Oszd meg ezt a fontos információt barátaiddal is!

betöltés...