Két fiú vett észre valami furcsát a sínek között, majd közelebb érve rájöttek, mi is az valójában

Néhány évvel ezelőtt két testvér sétálással töltötte szabadidejét a vonat sínek mentén, amikor megláttak valami olyat, ami nem volt teljesen rendben. A sínek között egy furcsa lény volt, és nyilvánvalóan küzdött, hogy onnan kijusson.

A testvérek minden hezitálás nélkül megpróbálták kiszabadítani az állatot, hiszen tudták, hogy nélkülük nincs esélye a túlélésre.

Amikor közelebb értek, csak akkor jöttek rá, hogy ez a mentés nem lesz egy egyszerű feladat.

A két testvér talált valamit a sínek között, ami nem igazán tartozik oda: egy beszorult teknőst! Először megpróbálták kihúzni, de túlságosan be volt szorulva.

Egyáltalán nem akart mozogni, és a helyzetet még rosszabbá tette, hogy elkezdett ellenállni a segítségüknek, így mégjobban beszorult. Azon gondolkodtak, hogy egyáltalán hogy tudott a sínek közé így beszorulni, hiszen alig van hely a mozgásra.

Felismerve a helyzetet, hogy egy vonat bármelyik pillanatban megérkezhet, a testvérek azonnal felhívták a helyi állatszervezetet, hogy segítsenek szegény teknősön, mivel ők nem jutottak semmire.

Némi kemény munkával – és néhány segítő kézzel – végül kitudták szabadítani a csapdába esett teknőst. Bár segítettek rajta, a teknős nem volt nagyon boldog az emberi érintéstől.

Megköszönni nem tudta, de biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog volt, hogy visszakapta szabadságát! Ami éppen időben történt, mert a vonat nem sokkal a kiszabadítás után érkezett.

A teknős lassan elindult a helyszínről. Az arckifejezéséből úgy tűnik, hogy egy sokkal biztonságosabb menedékhelyet fog keresni magának… valószínűleg messze a vonatoktól! Mindenki megkönnyebbült, amikor elindult a sínektől.

A testvérek büszkén nézték, amikor a teknős végre hazatért a természetes élőhelyére, ahol remélhetőleg megpróbálja elkerülni a bajt.

Ahogy a legtöbb ember tudja, a teknősök rendkívül lassú állatok, nagyrészt azért, mert kénytelenek a súlyos “házukat” hordani a testükön. Ezért elég nehéz egyik helyről a másikra eljutni.

Ezért volt olyan csodálatos, hogy a két fiatal férfi időben képes volt kimenteni a teknősbékát.

A mozgékonysági gondjaik ellenére a teknősök rendkívül különleges állatok számos különböző okból. Például sokan közülük akár több, mint 100 évig is élnek, meghaladva az emberek élettartamát! Szomorú lett volna, ha egy ilyen baleset miatt érne véget az élete.

Milyen jó, hogy a testvérek hívtak segítséget! Ha egy bajban lévő állatot látunk, és nem tudunk könnyedén segíteni a legjobb az, ha a szakemberekre bízzuk a megmentést.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal is!

betöltés...