Egy medvebocs hirtelen beugrik egy férfi csónakjába — az oka szívfacsaró!

Amikor Danny Allen tavaly Tennessee és Észak-Karolina között a Nolichucky-folyón evezett, észrevett valami szívszorítót: egy medve kölyök, aki céltalanul vándorolt a folyó partján az anyja nélkül.

Danny közelebb evezett a szegény kölyökhöz, hogy megvizsgálja. Amint odaért, csak abban reménykedett, hogy jobban meg tudja nézni…

Ekkor megtörtént az, amire soha nem gondolt volna!

Amikor Danny Allen látta, hogy egy kis medve egyedül kóboról a Nolichucky- folyó partjainál, gyorsan odaevezett az állat felé, remélve, hogy jobban meg tudja nézni, hogy rendben van-e. Azonban nagyon meglepődött, amikor egyenesen mellé ugrott a medvebocs!

Danny gyorsan elvitte az USA Raft Company-hoz Matt Moses-nek, aki csak néhány nappal ezelőtt látta a magányos teremtményt. Mivel édesanyja sehol sem volt lelhető, elő kellett álljanak egy tervvel az elárvult kölyök részére.

Amikor Danny először megtalálta a medvét, nyilvánvaló volt, hogy éhezik és ki volt száradva. Anyja nélkül alig tudott életben maradni. Biztosra mondhatjuk, hogy sűrgősen szüksége volt táplálékra és folyadékra, különben elpusztul …

Tehát Danny és Matt azonnal hívták a Tennessee Wildlife Resources Agency-t, amely az Appalachian Bear Rescue-ba vitte a kölyköt. Ez egy elég komplikált megmentés volt, de végül megkapta a segítséget.

Az orvosok azonnal ellátták a kicsit, majd elnevezték Noli-nak, amit a folyó neve után kapott. Úgy tűnt, hogy nagyon hálás megmentőinek. Határozottan kedves volt, és izgatottan várta az ételt és a vizet.

Az állatorvosok alaposan kivizsgálták Nolit és felkészültek a gyógyulásra. Minden rendben lesz, amíg gyorsan cselekednek. Szegény Noli egy kicsit zavart volt a sok vizsgálattól és szúrástól.

A megmentők lassan elkezdték megismertetni Nolit az új környezetével. Gyors tanuló volt, és úgy tűnt, hogy élvezni fogja az új otthonát! Az is segített, hogy sok élelmet és figyelmet kapott, és minden nap egyre erősebbé vált.

Noli mentőinek meg kellett győződnie arról, hogy képes lesz fára mászni, használni az érzékeit, és általában minden olyan dolgot csinálni, amelyeket minden medvének tudnia kell ahhoz, hogy visszatérhessen a vadonba. Azt akarták, hogy megtanuljon mindent, mire a nagy nap elérkezik.

Noli még az almaszószt és a szőlőt is kedvelte. Nemrégen még céltalanul vándorolt egy folyóparton, ahol ételt keresett, most viszont egy nagy tányér almaszószt eszik. Micsoda fordulat! ?

Noli már sokkal jobb formában van, de még mindig körülbelül 20 kg kellett, mielőtt szabadon engedhették volna. Ez azt jelentette, hogy szüksége lesz még több almaszószra és sok pihentető alvásra. ?

Addig is örömmel fogadta a sok törődést és figyelmet … és a sok szőlőt! Sok szerencsét Noli! Jó dolog, hogy követte az ösztöneit, és Danny csónakjába ugrott segítségért!

Annyira jó, hogy Danny megtalálta Nolit, mielőtt túl késő lett volna. Hamarosan elég nagy lesz ahhoz, hogy visszatérjen a vadonba, ahova tartozik.

Oszd meg ezt a nagyszerű történetet barátaiddal is!

betöltés...