Egy anyakutya, akit kidobtak a menedékhelynél, annyira félt, hogy senkire nem mert ránézni

Amikor Lorettát a San Bernardino-városi menedékhelynél kirakták, akkor még “anyakutyának” hívták.

Miután Lorettát több éven keresztül, megállás nélkül szaporításra használták és elhanyagolták, tulajdonosai egyszerűen eldobták. A kutya mellbimbóinak méretei azt mutatták, hogy nemrégiben kiskutyái születtek.

“Soha nem találkoztam olyan kutyával, aki ennyire félt.” – mondta Kelly Reeves, a Paw Prints elnöke a Sand Animal Rescue-ben. Amikor kirakták a menedékháznál, Loretta nem tudta abbahagyni a remegést.”

“Annyira félt, hogy még sétálni sem mert.”  – mondta Reeves.

“Muszáj volt elcipelnem az autóig, ki-be tenni az állatorvosnál, és bevinni a házamba. A fejét mindig lehajtotta, vagy alá bújt valaminek ha éppen tehette, a padlón feküdt, remélve, hogy láthatatlan lesz.” 

Az első pár napban Loretta alig nézett rá valakire.

“A kölykök valószínűleg nemrég lettek leválasztva.” – mondta Reeves. “Az emberek eladják őket, miközben a ‘tenyésztő gépüket’ eldobják.

Nem lehet tudni, hogy hányszor használták szaporításra… Sajnos Lorettán kívül még több ezer kutya szenved így, hogy csak arra kellenek, hogy kiskutyákat “gyártsanak”, se szeretetet, sem törődést nem kapnak!

Szerencsére Reeves és szervezete megszervezte Loretta mentését a menedékhelyből. Jelenleg szerető nevelőszülőknél van, ahol megtanulja, hogyan bízhat az emberekben, valószínűleg először életében.

Loretta lassan kezd megnyílni. “Nagyon jól megy neki a nevelőszülőknél. Elkezdett egyedül járkálni, felfedezni, és a hétvégén még egy farokcsóválást is kaptunk.”

Loretta egy állandó, szerető otthont keres, de senki sem akarja elsiettetni a dolgokat, miután annyi mindenen keresztül ment.

“Azt akarjuk, hogy tanulja meg biztonságban éreznie magát otthon és az emberek körül, építse fel önbizalmát, és szokjon hozzá, hogy egy családi helyzet veszi körül, mielőtt örökbe fogadják.”

“Nem tudjuk mennyi ideig fog ez tartani. Minden kutya más. Addig is sok szeretetet és gondoskodást kap.”

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal is, hogy másokhoz is eljusson, hogy az állatokat nem használni, hanem szeretni kell!

betöltés...